Южна Корея тайфун

Хиляди бяха принудени да се евакуират в Южна Корея, след като тайфунът „Хинамнор“ достигна сушата в южните райони на страната във вторник и оставиха повече от 20 000 жилища без електричество, съобщи АП.

Повече от 3400 души в южните райони са били принудени да се евакуират, а служители наредиха още 14 000 души да го направят. Не се съобщава за жертви, но има данни за изчезнали при бедствието хора.

Пожар избухна в голям стоманодобивен завод, управляван от POSCO в южния град Похан, но е ясно дали е причинен от бурята. Разрушени са пътища и жилищни сгради.

Издадени са предупреждения за вероятно наводнения, свлачища и приливни вълни.

Властите очакват най-мощната буря, връхлитала страната от години.

Бурята дойде само седмици след като столицата Сеул и близките региони бяха засегнати от обилни валежи, които доведоха до наводнения и убиха най-малко 14 души.

Вижте още:
Десетки загинали след земетресение с магнитуд 6,6 в Китай (ВИДЕО)Най-малко четиридесет и шест души са загинали при земетресението в окръг Лудинг в югозападната китай…Sep 6 2022skafeto.com

Природните бедствия тайфун, ураган и циклон – каква е разликата?Българите сме късметлии с природния климат в нашата географска ширина, понеже природни бедствия като…Jun 13 2022skafeto.com


loading...