Източник: TV Zvezda/east2west news

Бодигард на руския президент Владимир Путин, носел куфарчето му с ядрени кодове, е бил открит прострелян в дома му в Московска област, съобщава „Мирър“.

53-годишният Вадим Зимин е бил открит в локва кръв. Той е тежко пострадал и е настанен в интензивно отделение с риск за живота. Пенсионираният полковник от Федералната служба за сигурност е отговарял за куфарчето с ядрените кодове, което винаги придружава лидера на Кремъл.

Известно е, че е изпълнявал тази роля като адютант на бившия президент Борис Елцин. Той е продължил в службата за сигурност, издигайки се до полковник при управлението на Владимир Путин. Зимин е открит от брат си с огнестрелни рани в кухнята на апартамента си в Красногорск, Московска област. По време на инцидента неговата съпруга, която е медик, е лекувала ранени руските войници, изпратени да се бият в Украйна.

Руските медии пишат, че Зимин е заемал висша длъжност в митническите служби. Предполага се, че е бил изправен пред наказателно преследване за взимане на голям подкуп. Смята се, че е направил опит за самоубийство. Според анализатори Путин умишлено показва въпросното „ядрено куфарче“ по време на медийните си изяви, за да изпрати смразяващ сигнал към западните страни, че ако се наложи, Русия ще използва ядрения си арсенал. С тези кодове руският лидер може да заповяда използването на стратегическия арсенал на Русия в случай на заплаха за националната сигурност на страната.

Вижте още:
Русия успешно пречи на украинските дроновеРусия усъвършенства системите си за противовъздушна отбрана, което все повече затруднява използванет…Jun 23 2022skafeto.com

Русия прехвърля огромни резерви към ДонбасРусия най-вероятно се готви да опита да разположи голям брой резервни части в Донбас. Това се казва …Jun 22 2022skafeto.com


loading...