https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Управителят по несъстоятелността на сръбския месокомбинат Bek („Бек“) Сърджан Стоянович е насрочил публичната продажба на един от най-успешните бизнес колективи в историята на Зренян за 13 октомври. Бившият гигант на месната индустрия, чието седалище впоследствие беше преместено от Зренянин в Белград, се продава като юридическо лице, чрез пряко договаряне, със събиране на писмени оферти.

Началната цена е 78 707 373 динара (668 914 евро). Тя представлява минималната приемлива цена и е обвързваща или определяща за участника при определяне на размера на офертата за земята и строителни съоръжения в Зренянин, бизнес помещениe в Риека, което е национализирано от Република Хърватия и на което основание се води спор, както и други активи на предприятието.

Право на участие в процедурата за продажба имат всички юридически и физически лица, които закупят документацията за продажба и заплатят депозит в размер на 31 482 949 динара (267 565 евро).

Месната фабрика „Бек“ е във фалит от седем години

Дали това ще е окончателният край на сагата на месния производител „Бек“, продължила повече от две десетилетия, ще стане ясно в средата на октомври, пише Zrenjanski. Последната процедура по несъстоятелност беше открита преди седем години, по-точно на 28 септември 2016 г. Предложението за откриване на несъстоятелност беше подадено от компанията „Davidović & company“ от Богатич. В съда е установено, че „Бек“ трайно не може да плаща, а след преглед на данните на Националната банка на Сърбия е установено, че сметката на фабриката е блокирана от 2013 г.

В доклада на синдика се посочва, че определените искове на кредиторите срещу длъжника в несъстоятелност възлизат на 339,8 милиона динара (2.8 млн. евро). 


loading...