BLM
Хоук Нюсъм призовава открито към насилие

Президентът на нюйоркския (най-големия) клон на организацията Black Lives Matter (BLM), Хоук Нюсъм, е на почит в западните медии. Защото е способен да дава интервюта без факти във всяка дума, пише Труд. В допълнение, той използва изцяло бруталния си образ, поразявайки в сърцето презрените бели журналисти и причинява обилно слюнкоотделяне в продуцентите.

Преди дни той каза в ефира на Fox News: „Ако тази страна не ни даде това, което искаме, ще изгорим системата и ще я заменим. Ясно ли е? Аз мога да говоря толкова образно, колкото и буквално“.

43-годишният Нюсъм приветства насилствените методи за борба, жадува за революция, разрушение, „освобождаване на черните на всяка цена“. Той е убеден, че Исус Христос е бил чернокож (и не само това, а е „най-известния черен радикален революционер“), който беше убит, както и „други черни активисти“.

Това между другото е незабравим момент за BLM – Христос може да бъде само черен, без варианти. На 22 юни един от основателите на движението „Черните животи имат значение“, Шон Кинг, бивш пастор, левичар троцкист и сътрудник на Кшама Савант, бивш функционер от кампанията на Бърни Сандърс, призова да се унищожат всички образи на белия Иисус: „Да, вярвам, че статуите на белия европейски тип, уж Иисус, е необходимо да се премахнат. Всичко това е вид бял шовинизъм. И винаги е било така … Разрушете ги! Да. Всички стенописи и витражи с белия Иисус, неговата бяла майка и неговите бели приятели също трябва да бъдат унищожени. Те са груба форма на бялото превъзходство Създадени са като инструмент за потисничество. Расистка пропаганда. Всички те трябва да бъдат унищожени. Всички инструменти на надмощие на бялото трябва да бъдат съборени. Всички те. Ако във вашата религия Иисус е светлокос и синеок, тогава вашата религия не е християнска, а на бялото превъзходство. Белият Исус е лъжа, плод на въображението на белите шовинисти. И това не е безобидно. Това е явен инструмент на потисничеството. Във филмите. В изкуството. Навсякъде. Християнската белота винаги е била опасна, винаги е била жестока. Изображенията на белия Иисус са инструмент за потисничество в името на превъзходството на белите и трябва да бъдат унищожени“. Без коментар. Освен ако не уточним, че самият Кинг принадлежи към бялата раса. Вярно, той доказва на своите черни колеги по расизъм: „Белият човек в моето свидетелство за раждане – не е моят биологичен баща. Моят истински баща е светлокож черен“.

Обратно към Нюсъм. По-рано лидерът на нюйоркския филиал BLM разказа пред DailyMailTV за разработения план Black Opts („Черните опции“), който включва мобилизация на черните и формирането на ефективни бойни единици. „Искаме освобождение. Искаме. Искаме със сила да определим собствената си съдба … И ние се подготвяме. Ние подготвяме и обучаваме хората си. Имаме черни офицери от специалните части, които ни съветват, и се обучаваме и обучаваме хората от нашите общности“, казва Нюсъм.

Той нарича масовите грабежи, вандализма и палежите „продукт на отношението към чернокожите“: „Хората искат да излязат и да вземат всичко. Хората искат да унищожават“. При това, според него, светът трябва „по-чувствително“ да възприема погромаджиите.

Що се отнася до историческите ориентири, Нюсъм се вижда в качеството на лява екстремистка партия като „Черните пантери“ (създадена през 1966 г., и саморазпаднала се през 1982 г.).

„Това е измяна, метеж, бунт!“ – отреагира президентът на САЩ Доналд Тръмп на изявленията на Нюсъм.

Виж още:Истината за Джордж Флойд – безпощаден мародер, забивал е пистолет в корема на бременна женаВ САЩ продължават с разкритията си за тъмното минало на Джордж Флойд, чиято смърт по време на арест …Jun 8 2020skafeto.com

loading...