covid германия зеления списък

Институт за заразни болести „Роберт Кох“ (RKI) в Германия обяви днес пореден рекорд – 75 961 нови случая на Covid за денонощие. Заболеваемостта на седмична база също е рекордна – 419,7 на 100 000 души, предаде Франс прес.

Смъртните случаи за последните 24 часа са 351, с което починалите с коронавирус от началото на епидемията стават 100 119. Това се случва в момент, когато най-голямата европейска икономика се опасява от препълване на болниците. Ситуацията ще постави в затруднение новата управляваща коалиция, която се очаква да поеме функциите си през декември, уточнява БТА.

Болниците в някои райони вече са силно претоварени, което налага прехвърляне на пациенти, предупреди Гернот Маркс, председател на германската асоциацията за интензивни и спешни медицински грижи.

Някои провинции върнаха стриктните ограничения, за да преодолеят четвъртата и най-силна вълна от появата на вируса.

В Германия напълно ваксинирани са 69% от населението – по-малко, отколкото в други европейски страни като Франция, където те достигат 75 процента.

„Ситуацията е сериозна“, призна вчера бъдещият канцлер социалдемократ Олаф Шолц, обещавайки да направи всичко за справяне с пандемията.

Новата коалиция засега изглежда изключва идеята за национално затваряне и залага на масовото въвеждане на зелен пропуск в обществения транспорт и ограничаване на достъпа за неваксинирани, например в културни обекти.

Германия трябва да проучи евентуално разширяване на задължителната ваксинация, която вече е в сила при въоръжените сили и скоро ще бъде въведена и в здравните заведения, каза Шолц.

Вижте още:
Доц. Околийски: Иде пета вълна на коронавируса в БългарияТвърденията, че пандемията у нас отминава, са популистки и вероятно ни очаква пета вълна. Около това…Nov 25 2021skafeto.com


loading...