Huawei 5G Москва
Снимка: Artem Beliaikin from Pexels

Мобилна базова станция Huawei от пето поколение, инсталирана в Москва, демонстрира сумарна скорост на предаване на данни от 5,6 Gbps. Това е рекорд за пилотната 5G мрежа в Русия.

По време на изпитанията в столичния увеселителен парк „Островът на мечтите” всеки от осемте смартфона на Huawei едновременно е получавал сигнал от базовата станция на Huawei със скорост около 700 Mbps, а общата пикова скорост на предаване е била 5,6 Gbps, съобщи РИА Новости.

Рекордът е постигнат благодарение на използваната в 5G мрежата технология Massive MIMO. Тя увеличава пропускателната способност и капацитета на кулата, а също така и радиуса на нейното покритие при предаване на данни.

През март тази година телекомуникационният оператор MTS стартира първата руска пилотна 5G мрежа в най-посещаваните места в Москва, където потребителите на съвместими смартфони могат да се свързват към неограничен интернет. Тестови 5G зони бяха пуснати и в Санкт Петербург през май.

Вижте още:
5G мрежа на Nokia ускорява създаването на роботиNokia ще внедри частна 5G мрежа в смарт-центъра за производство и разработка на роботи KUKA в Аугсбу…Aug 11 2021skafeto.com

Теленор пусна 5G в над 60 локации5G мрежата на Теленор България вече е активна. Клиентите на телекома могат да се възползват от мобил…Jun 10 2021skafeto.com


loading...