Land Cruiser 4 години

Клиентите на Toyota в Япония, които поръчат новия Land Cruiser, ще трябва да чакат до четири години за доставка на автомобила, предупредиха от компанията, цитирани от BBC.

Най-големият производител на автомобили в света казва, че забавянето не се дължи на недостига на полупроводници или кризата във веригата за доставки, но отказва да назове причината за невероятно дългия срок.

„Продължаваме да съкращаваме времето за доставка и оценяваме вашето разбиране“, казват от компанията на интернет страницата си.

BBC посочва още, че търсенето за новия модел е изключително силно и Toyota обмисля да увеличи производството му в средносрочен и дългосрочен план. Пуснат за първи път през 1951 г., Land Cruiser е най-дълго произвежданият модел на японския гигант.

Междувременно се разбра и че компанията забавя производството в 11 завода в Япония заради растящия брой заразени сред собствените ѝ служителите, както и сред тези на доставчиците ѝ.

През последните месеци конкурентите на компанията също бяха принудени да забавят или спират изцяло производството в някои от заводите си. От една страна производителите се борят с увеличения брой заразени, а от друга с недостига на компоненти.

Вижте още:
Кризата с недостига на чипове се влошава: да купуваме електроника сега или да почакаме?Едва ли някой от вас не е наясно с кризата с недостига на чипове в световен мащаб. Тя засяга редица …Sep 28 2021skafeto.com

Кризата с чипове вече постави цялата световна икономика в рискНарушената верига на доставки, довела до кризата с чипове и хаоса в автомобилната индустрия, която е…Nov 4 2021skafeto.com


loading...