Ryanair закъснения и отменени полети

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Нискотарифната авиокомпания Ryanair „оряза“ графика си за „Зима“ 2023 г. Причината са закъсненията на доставките на самолети Boeing през периода от септември до декември, обясниха от компанията.

Ryanair очакваше да получи 27 самолета между септември и декември. Заради забавяне на производството на обшивките на самолетите в завода SpiritFuselage в Уичита, съчетано с ремонтите на Boeing и забавянето на доставката в Сиатъл, сега Ryanair очаква да получи само 14 самолета между октомври и декември.

Кои бази остават с намален брой самолети?

Още тази седмица Ryanair ще направи редица корекции в графиците си за предстоящия сезон.

Базираните в белгийския град Шарлероа самолети ще бъдат намалени с 3. С два по-малко ще бъдат базираните самолети в Дъблин. Италианските бази на компанията, включително Бергамо, Неапол и Пиза ще останат с 5 самолета по-малко.

Планира се намаляване на броя на самолетите в Източен Мидландс, Порто и Кьолн.

Компанията има самолети базирани в други градове, които летят до София и Варна. Това означава, че промяната в графика може да засегне и страната ни. От сайта на летище София е видно, че Ryanair  има полети до София от Неапол, Кьолн, Дъблин.

От разписанието на сайта на авиокомпанията е видно, че през октомври полетите на Ryanair  от София до Кьолн ще се извършват два пъти седмично (събота и неделя), от ноември до март е планирано те да се извършват само в събота.

Отмяната на полети ще влезе в сила от края на октомври, като всички засегнати пътници ще бъдат уведомени по имейл през следващите дни. На пътниците ще бъде предложено повторно настаняване на алтернативни полети или пълно възстановяване на средствата.