Toyota стартира изпитания на нова модификация на своя хибрид Prius. Автомобилът е покрита със слънчеви панели, които събират допълнителна слънчева енергия, съобщава „Automotive News Europe“, цитирана от сайта avtora.com.

Тестовете започват този месец. Слънчевите панели ще осигуряват достатъчно енергия, за да може автомобилът да измине 56 км. само на електричество.

„Toyota“ и в момента предлага Prius с такива панели, но те са по-малки и помагат повече за намаляване на общата консумация, като зареждат колата само когато е паркирана. Сегашната конфигурация е много по-мощна и работи постоянно, включително и в движение.

Новата система генерира 860 вата допълнителна енергия спрямо 180 вата на досегашната. Панелите са много тънки, за да са максимално леки и гъвкави и да следват формите на купето. Могат да покрият включително задното стъкло, като камера за задно виждане и страничните огледала осигуряват достатъчно видимост.

Тестовете на колата ще се правят в реални условия. Целта на „Toyota“ е да провери доколко технологията ще е приложима и полезна в ежедневието и колко ще подобри пробега на Prius.

„De Tomaso“ се завръща с един от най-красивите автомобилиПрез последните години хиперавтомобилите се концентрираха изцяло върху динамиката и максимално възмо…Jul 15 2019skafeto.com

loading...