Хората, които живеят в къща с двор или притежават някаква земеделска земя, неведнъж са се борили с плевели, особено в пролетно-летния период. Те завземат всичко наоколо, намаляват плодородието на земята, унищожават реколтата при някои растения и загрозяват външния вид на градинката ви. Затова и всеки стопанин гледа час по-скоро да се избави от тях, пише jenata.blitz.bg.
Днес ще ви разкажем за едно такова растение, което често се среща в градините. Нарича се тученица. Мнозина го смятат за безполезен и досаден бурен, но дълбоко грешат, като бързат да го унищожат, защото то притежава много полезни свойства.
След като прочетете тази статия, със сигурност ще спрете да се борите с него и ще го оставите да си вирее на воля из градината!Златната билка на България: Който я опита, все е доволен – премахва хемороиди, коремни мазнини и гинекологични инфекцииБелият равнец (achilea millefolium) е една от най-познатите и разпространени билки в целия свят, коя…Jul 16 2018skafeto.com

Месестите листа на тученицата са невероятно полезни за здравето, така че е добре да го имате предвид следващия път, когато решите да се отървете от досадния плевел. В това растение се съдържа голямо количество витамини и минерали, които могат да подобрят здравословното ви състояние. Освен това то е богато на желязо и калций, необходими за здравето на нашите кости.
Семената му са много издържливи и то може да живее в продължение на 25 години, което значи само едно – че е в състояние да укрепи имунната ви система. В този бурен се съдържа голямо количество витамин А – много повече, отколкото в останалите зеленолистни зеленчуци, които са в състояние да предотвратяват рака.

Освен това е богат на омега-3 мастни киселини и ефективно предотвратява сърдечните заболявания и инсулт. Друго негово преимущество е, че не съдържа ГМО!
Включете тученицата в дневното си меню и няма да съжалявате! Листата й са хрупкави и имат приятен вкус на лимон. Вместо спанак можете да използвате този бурен и да го използвате като основен продукт при приготвянето на различни ястия. Можете да го добавяте в салатите или към сандвичите си. Той е богат на протеини и ще ви даде много сили и енергия. Добре е да знаете още, че тученицата намалява риска от развитие на различни нарушения при децата като аутизъм и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.Мнозина го мислят за бурен, но тази билка е дар от природата. Ще забравите за гъбичките, цистита и дори за проблемите с очитеОт край време се знае, че някои растения крият в себе си неподозирани ползи за нашето здраве. Всички…Apr 5 2018skafeto.com

loading...