Природа

Вижте къде се намира Стъпката на Богородица, която лекува, сбъдва желания, а молитвите на всеки биват чути

Вижте къде се намира Стъпката на Богородица, която лекува, сбъдва желания, а молитвите на всеки биват чути

Стотици страдащи се стичат всеки 15 август в местността Богородична стъпка в курорта Старозагорски минерални бани с очакване за оздравяване. Според преданието, по времето на римското господство, когато регионът бил римска провинция, на изкушени от християнството императорски легионери, ситуирани в региона, се явила Божията майка. За да ги убеди, че това е истинската и най-силна вяра, Богородица оставила отпечатък от стъпката си върху скалата, под която бил сложен бойният стан на легиона.Зловеща поличба. Икона на Богородица предрекла смъртта на Петър ХристовНа 8 януари в столицата бе убит Петър Христов. Убийството бе извършено от близък изоставен строеж. Н…Jan 14 2018skafeto.com

Римските войници приели тайно християнството и оттогава местността се превърнала в свято място. Друго поверие допълва, че с водата, събрала се в стъпката й, Божията майка изкъпала Младенеца.

Дори и в най-големите горещини, вдлъбнатината от крака на Богородица е пълна с вода. Според преданията тази свята течност има изцелително въздействие. Освен това в същата скала има и цепнатина, преминаването през която се счита за опрощаване на греховете.

Местността е свързана и с историята на траките, които на същото място са извършвали своите ритуали към Богинята майка. Предполага се, че са правели и жертвоприношения, за което говори откритият наоколо каменен саркофаг. Тук са били и най-старите медни рудници в Европа, откъдето идвало и силното енергийно излъчване. То лекувало и укрепвало здравето.

Със силното положително енергийно поле учените обясняват и феномена на сбъднатите желания . Молитвите на всеки, който прекара поне няколко часа върху чудодейната скала, се сбъдват.

Енергийни екстрасенси твърдят, че след Рупите и Кръстова гора това е третото място по сила поле с положителна, лечебна енергия в България. На това място са пренощували и монасите, пренасящи мощите на св. Иван Рилски.

За да се постигне желаният ефект, идващите тук трябвало да оставят по нещо от себе си. Затова местността е осеяна със закачени по клоните кърпички, шалове, лентички и други лични вещи.

Източник: lekuvai.bg

Богородица „Нерушима стена“ е чудотворна! Сложих тази икона в дома си и забравих за всички неволи!Иконите са едно от нещата, които са посредници между хората и Бог. Вярата е това, което ги прави чуд…Aug 22 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Фолклорната певица Поли Паскова подготвя истински спектакъл от 3 части. Концертът носи името "Аз съм,…
error: Съдържанието е защитено!