Вижте това видео и се замислете, дали не си заслужава да прескочите до Северна Тесалия в Гърция, за да видите лично това съчетание на природни ктрасоти с превъзходно поддържания комплекс от манастири, наречен „Метеора“. Девет са запазените манастири, извишаващи се величествено над Тесалийската равнина, от тях в шест ще намерите гостоприемни монаси, които ще ви разведат из комплекса и ще ви покажат всичко забележително – а то никак не е малко. Несъмнено комплексът е бил изграден на такова уединено място, за да могат монасите да се вглъбяват необезпокоявани в своите молитви.Ето защо България е повече от вечна! Вижте и се насладете на нейната уникална природа (ВИДЕО)Българите сме народ, който е целунат от Бога. Това е безспорен факт, защото ни е отредено да живеем …Feb 24 2017skafeto.com

Впечатляват волята и умението на строителите, които преди векове са построили тази Божа обител върху върховете на стръмни, труднодостъпни скали, приличащи на каменни стълбове.

Задачата им никак не е била лека, но са се справили блестящо! Осем от манастирите са достъпни срещу скромна такса и броят на посетилите ги туристи нараства с всяка година! Повярвайте, струва си да посетите „Метеора“ – аз бях вече два пъти там!

loading...