пчелен мед

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Често се случва буркан с мед да бъде захаросан. Клиентите отказват да го купят, дори и да е от частен производител на пазара, защото смятат, че е вреден. Каква е истината?

Захаросан мед е напълно нормално състояние на полезния натурален продукт.
Когато медът се захароса, това показва, че той наистина е качествен. От e-zdravey.com коментират, че скоростта, с която домашният мед се захаросва зависи от неговия вид, начин на събиране и на съхранение. Акациев, манов и липов мед трудно кристализират или по принцип кристализират бавно.

Мед от рапица, от слънчоглед, билков или плодов мед кристализира – захаросва се още през първите дни до седмици след като е бил центруфугиран.
мед
Важно за всички. Вижте кой вид пчелен мед какви болести лекуваПчелният мед е едно от големите богатства на човечеството. Той е толкова полезен, че трудно можем да…Jan 10 2017skafeto.com

Кристалите в захаросания мед могат да бъдат по-дребни или по-едри.

Когато съотношението в меда на фруктоза към глюкоза е високо, кристализацията протича доста по-бавно.

Кристализацията протича при температура от 13 до 15 градуса.

Ускорители на кристализацията се явяват още наличието на цветен прашец, кристали глюкоза, въздушни мехурчета, други примеси.

Понеже тази информация не е известна на много потребители, а когато производителят обяснява, ние си мислим, че ни лъже, за да си продаде стоката, производителите започват да разтопяват меда, като го варят на водна баня.

Това сваряване е вредно, защото се получава трансформация на захарите и ако температурата е била висока, от полезен медът може да стане канцерогенен.Комбинацията от пчелен мед и канела е решението на вашите здравословни проблемиКомбинация от пчелен мед и канела?? Още едно от чудесата на „природната медицина“! Знаете колко е по…Dec 28 2016skafeto.com