лилав сорт картофи

Допреди десетина години редкия лилав сорт картофи бе, на практика, непознат на Балканите. В момента обаче, този сорт се е превърнал в най-рентабилната култура в нашата северна съседка! Това се дължи на усилията на един човек – Габи Санду, който успява да аклиматизира в Румъния две от четирите разновидности на растението, чиито грудки е внесъл от далечно Перу. Идеята за това му идва в ума, след като гледа филм за най-здравословните храни в света.Забранено за вегани! Само за ценителите на свинското месо! Изключително вкусна рецепта за свински ребра с печени картофи… (ВИДЕО)Време за приготвяне: 2 часа
Необходими продукти за 4 порции:
2 кг свински ребра (2 цели парчета)
1 г…
Jan 20 2017skafeto.com

Успява и, продавайки цялата си реколта в Италия, достига печалба от 200 000 евра от хектар!

Интересът към лилавия сорт картофи в Румъния бързо нараства поради огромната печалба, дължаща се на скъпата цена на продукцията при относително ниски производствени разходи. Това очевидно е обусловено от доказания силен антираков ефект на този зеленчук!

В лилавия сорт картофи, както и в розовия, червения и дори в синия, се съдържа голямо количество антоцианини, които именно имат свойството на много силни антиоксиданти и така предпазват от ракови заболявания!

Нещо повече, това вещество се запазва в лилавите картофи и след готвенето, така че пюрето и дори чипса са оцветени в лилаво! При това да отбележим, че вкусът на въпросния сорт е както на обикновените картофи, на е значително по-богат, освен на оксиданти, и на витамин С, фолиева киселина, калий, желязо, цинк и други полезни за организма съединения.

При това положение не е е изненадващо, вече много фермери в Румъния искат да си купят семена, за да отглеждат този феноменален лилав сорт картофи, който е и устойчив на суша и мана! А дали и наши фермери не биха се заинтересували от такъв бизнес?ВНИМАНИЕ! ТЕЗИ КАРТОФИ И ЧЕСЪН МОГАТ ДА НИ УБИЯТ! Изхвърлете ги веднага, ако видите… (СНИМКИ И ВИДЕО)Картофите и чесънът са продукти, които консумираме ежедневно. Дълги години те са били на нашата трап…Dec 12 2016skafeto.com


loading...