Много обичам природата на България, особено местата, където дишам чист въздух и се къпя в лечебна минерална вода. Обиколил съм доста места в България, отсядал съм във всякакви къщи, вили и хотели. Но този път бях изключително впечатлен и приятно изненадан. Реших да тествам нов хотел в приветливия родопски град Велинград. Когато пристигнах в хотел „Вела Хилс“, бях изключително изненадан от гостоприемството и учтивостта на персонала.

Стаите бяха чисти и просторни със страхотен изглед, храната в ресторанта беше много вкусна и разнообразна, беше чисто и подредено, но изключително много ме впечатли модерния СПА център, където за първи път се насладих на комбинация от сауна с ледена пещера. Такъв контраст е много полезен за сърцето и кръвообращението и аз с удоволствие го изпитах за първи път. Подейства ми разтоварващо и релаксиращо.

А масажът, който ми направиха след това ме накара да се чувствам превъзходно. Със сигурност ще повторя тази страхотна почивка именно в този хотел. Помислили са и за децата – има хубав детски кът и открита детска площадка. Вечерта е тихо и човек може да си почине добре. А ето още подробности за хотела.

Хотел “Вела Хилс” е разположен на 800 м над м.р., в кв.Чепино на гр. Велинград.

Хотелът разполага със 155 основни легла, разположени в просторни Двойни – Лукс и Двойни – Стандартни стаи, оборудвани и обзаведени със стил и любов.

Пътувал съм из цяла България, но това място ме изненада изключително приятно

На разположение на клиентите е 160 – местен ресторант, денонощен Лоби бар , Тонизиращ СПА бар.
За най-малките клиенти има открита детска площадка и занималня с играчки и възможност за забавления.

Пътувал съм из цяла България, но това място ме изненада изключително приятно

Конферетните зали дават възможност да се съчетае работата с релакса и наслаждението.
Закрит паркинг с 65 места е на разположение на посетителите. И не на последно място, а може би на първо: Закрития Спа -център, както и плажа с откритите минерални басейни, допринасят за пълноценната и здравословна почивка на клиентите.

Пътувал съм из цяла България, но това място ме изненада изключително приятно

Около Велинград има туристически пътеки, от близката местност Юндола (на около 15 км) тръгват няколко маршрута, а зимата има ски писта и влекове. На 15 км от Велинград се намира и село Дорково с крепостта Цепина и Плиоценския парк с останки от праисторически животни, включително и огромен мастодонт.

Няма как да не препоръчам хотел „Вела Хилс“ на всеки, който обича тишината, чистотата, комфорта, хубавата храна и лечебната минерална вода.

За да видите цени и повече снимки на хотела,  кликнете ТУК