домашно мушкато

Прочетете информацията, дадена по-долу и решете – може би си струва да отглеждате в къщи „домашно мушкато“? Лечебните свойства на това растение са разностранни и уникално ефективни; разчитайте да ви избавят от куп неприятности от здравословен характер! Ето какви са те.

При възпаление на горните дихателни пътища, изразяващи се в кашлица и/или хрема, то варете в продължение на 10-ина минути, в 1 л вода, 25 г листа от домашно мушкато; с получената отвара направете гаргара,при което кашлицата се успокоява; алтернативно лекувайте хремата като капнете в носа си сок от листата на билката. Същото правите и при възпаление на ухото /отит/ – през фунийка, напълнете ушният канал със сок от листата на растението.Как да спасим цветята в жегите? Ето няколко задължителни тайни, за да имате най-красивия цветен балконГолемите летни горещини не тормозят само нас, хората. Те са страшна мъка и за цветята, особено тези …Jul 20 2017skafeto.com

Най-общо, благодарение на съдържащите се в него мощни антибактериални съединения, растението действа ефикасно при всякакви възпалителни процеси в организма!

Това разбира се включва и зъбобола – поставяте листо от мушкато върху болния зъб и – болката изчезва! Катарактата на окото също се повлиява, когато е в ранен стадий – зрението се подобрява, ако капете сок от листата на растението в болното око!

Етеричното масло на мушкатото се използва при обриви и екземи, а измиване с негова отвара на косата, предотвратява косопад. Нещо повече – поставяйки лист от растението върху китката си – и кръвното ви се нормализира без никакви хапчета.

А компрес, напоен с отвара от домашно мушкато, поставен на съответните места при радикулит и остеопороза има изключително благотворен ефект! За да опитате този широк спектър от лечебни свойства на растението, би следвало да го отглеждаме у дома си! Направете го и няма да съжалявате!Освен че е красиво, това цвете носи щастие и ни пази от нечисти сили. Сега е времето да си го засадите у домаГорещо ви препоръчваме да отглеждате у дома си вербена – това е многогодишно растение от рода „върби…Jun 21 2017skafeto.com

loading...