https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За първи път ще посетя чудотворното място, в което стават чудеса. Може би знаете, че в близост до София се намира манастирът „Свети Мина“? Аз ще го посетя за първи път, защото моя позната ме кани на курбан. Преди година детенцето й пострадало при автомобилна катастрофа, било в кома, а тя отишла в манастира. Сега детето й вече тича и се оправило напълно, а тя е сигурна, че това е благодарение на молитвите в манастира. Жената е идвала неколкократно, даже е преспала в манастира, а служителите му се молили заедно с нея. И изцелението е факт, детето се възстановило на сто процента. Друга интересна случка, която ми разказаха при това за същия манастир. Комшията под нас разказва, че майка му била в болница в реанимацията.Такава рецепта има само в Бачковския манастир. Направете най-вкусния пататник по родопскиРодопите са уникални не само с гостоприемството на местните жители, с протяжно звучащите гайди, спец…Aug 22 2017skafeto.com

Той отишъл в манастира и де молил, след това занесъл на майка си светена вода и икона от манастира и още на другия ден майка му излязла от реанимация. Чувала съм и доста истории за безплодие, които са се решавали. Ако искате да посетите това свято място, мъжете не трябва да носят къси панталони и анцузи, а жените не трябва да са твърде разголени, защото просто няма да ви пуснат в църквата.
Ето как да стигнете до манастира:
Тръгнете към софийският квартал „Бенковски“, в посока Световрачене. Карайте два километра и ще видите табелата за манастира. Завийте в посока на табелата и паркрайте. После имате педесетина метра пеша.
Манастирът е известен също и като Обрадовски – на името на някогашното село Обрадовци (което вече е квартал на София) край което е бил построен. В стари времена е бил част от Софийската Мала Света гора – пояс от църкви и манастири, които ограждали сегашната ни столица. Предания разказват за 40 параклиса и църква, които са били разрушени от турците. Селяни откриват останките през 1927 година – прокопава се канал на Владайска река и тя започва да носи тухли и керемиди. От 1942 започва възстановяването на манастира, което трае до 1945 година.

Тогава са издигнати църквата, жилищна сграда и няколко параклиса. Иконите в църковния олтар са изрисувани от проф. Георги Богданов, а самият олтар е резбован от софийските майстори Мирчо Радулов и Коста Диноев. Всички предмети от интериора на храма – съдове, полилеи, икони, килими и др., са дарени от богомолци. През 1957г. е построен параклисът ”Св. Св. Козма и Дамян” и в олтара му е вградено аязмо. В момента параклисът се ползва като зимна черква. В манастирът се влиза след като пресечете Владайската река. Когато влезете в манастира, ще се очаровате колко е подреден и чист. Тук ще намерите спокойствие и ще се пречистите. Ще чуете истински истории за чудеса и изцеление и ако вярвате, то ще споходи и васц В манастирът често се правят сватби и кръщенета, както и курбани за здраве. Не пропускайте това място.Чудотворна икона на Света Богородица в Лопушанския манастир лекува 340 болестиМакар и открита наскоро, иконата на Божията майка в Лопушанския манастир става все по-популярна в ст…Jun 9 2017skafeto.com