щрудел

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всеки сезон е красив по свой собствен начин с това, което е готов да ни подари. В момента е един от най-благодатните периоди през годината – природата ни дарява с всякакви плодове, а ние трябва да съумеем да се възползваме от техните изключителни качества – витамини и минерали, полезни за цялото тяло, както и уникални вкусове. Един от любимите плодове през този период са черешите.

Ето защо, днес сме решили да ви разкрием един страхотен щрудел с череши и стафиди, който се приготвя изключително лесно, а става неописуемо вкусен. Думата идва от немски (Strudel), което буквално означава „въртоп“, „водовъртеж“.

Кралската торта: Най-вкусният десерт без брашно. Простички съставки, невероятен вкус!Домашните торти нямат равни – в това се е убедила всяка дама, която е имала смелостта да опита да пр…Nov 14 2018skafeto.com

Необходими са ни следните продукти:
✔️  един пакет фини точени кори за баница,
✔️  200 грама смлени чаени бисквити,
✔️  1/2 килограм череши, изчистени от костилките,
✔️  150 грама кристална захар,
✔️  50 грама масло,
✔️  шепа стафиди,
✔️  малко канела.

Начин на приготвяне: Разтапяме маслото, слагаме два листа за баница един върху друг и ги намазваме с маслото. В тесния край на корите започваме да подреждаме череши една до друга, като оставяме по два сантиметра разстояние от двата края на корите, за да можем да ги завием.

Поръсваме със захар, отгоре със смлени бисквити и малко канела, а върху черешите слагаме няколко стафиди. Прегъваме двете празни странични ивици навътре и завиваме на руло.

Процедираме така с всички кори, подреждаме готовите рула в намазнена тавичка и намазваме всяко с малко олио. Печем ги на сто и осемдесет градуса до златист цвят. След като се изпекат ги оставяме да се охладят и ги поръсваме с пудра захар.

Добър апетит!Шоколадов чийзкейк –лесен за приготвяне и изумително вкусен, ще се превърне в любимия десерт на цялата фамилияКолко сполучлива е тази рецепта за чийзкейк може да каже само този, който я е пробвал! Ако обичаш чи…Aug 13 2018skafeto.com