Наполеонова торта

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Както всеки човек и Наполеон е имал слабости. Една такава, със спорен ефект върху неговите пълководски способности, е, че е бил пристрастен към точно определен вид торта и е настоявал тя да присъства честичко на масата му. Оценена по достойнство, съобразно вкусовите си качества, от следващите поколения „тортолюбители“, този сладкарски шедьовър с право става известен като „Наполеонова торта“.

Днес тя се предлага в реномираните сладкарски вериги, но ние ви съветваме да си я приготвите сами – със сигурност ще ви е по-евтино, а вашите близки и гости ще останат възхитени от сладкарските ви умения! Освен това, приготвянето й не изисква особено напрежение за домакинята.

И така, купувате си 1 кг „бутер“ тесто, което размразявате ако се налага, разточвате го само в едната посока и го разрязвате с нож на 4 броя приблизително равни по големина правоъгълника.Не е за вярване колко е вкусна тази торта, а става точно за 10 минути с минимум съставки (ВИДЕО)Има ли човек, който да не обича домашна бисквитена торта? Едва ли, обикновено този десерт е истинско…Apr 18 2017skafeto.com

След като ги надупчите с вилица, ги изпичате във фурна, но оставени върху хартия за печене.

Изпечените и изстинали парчета разрязвате внимателно по дебелина, като за целта използвате достатъчно голям и остър нож. Така от всяко парче се получават по два правоъгълни блата. Изсипвате в около 800 мл прясно мляко 1½ ч. чаша захар и започвате да варите сместа.

Същевременно, разбивате 3 яйца, към които сте добавили 7 с.л. бяло брашно и още 200 мл несварено прясно мляко. Така получената течна смес, изсипвате – на тънка струйка – в свареното със захарта мляко. При това бъркате почти непрекъснато, за да не се „пресече“ крема и той да стане „гладък“. Сгъстяването му е относително бавно и чак след като вече е готов към него добавяте 2 ванилии и 125 г краве масло. Разбърквате до пълната хомогенизация на крема.

В съд с подходяща форма поставяте отдолу първият блат и го намазвате равномерно, но обилно с крем. Отгоре поставяте следващия блат и повтаряте процедурата с 6 от останалите 7 блата, като най-отгоре завършвате с крем. Натрошавате на ситно последният блат и с него „облепвате“ отстрани тортата. Обикновено я поръсвате отгоре със ситно смлени орехи.

Сега имате готова Наполеонова торта и следва да уважите превъзходните й вкусови качества.

Да ви е сладко!Тирамисуто ми беше любимата торта, но когато опитах този десерт, забравих за него! Ще си оближете пръстите!Тирамисуто е един от най-известните италиански десерти и определено е адски вкусно. Тортата, която в…Apr 2 2017skafeto.com