кекс в чаша

Сладкишите винаги са на почит. Всеки човек от време на време обича да си похапва нещо сладичко, което да е вкусно. А още по-хубаво е, когато можем да си го приготвим за кратко време. Днес ви представяме рецепта за кекс в чаша, с която ще впечатлите всички гости. Става адски вкусен, а се приготвя за съвсем малко време!

Продуктите, които са ни необходими, за да си го приготвим, са: 1 яйце, 1,5 супени лъжици захар, 2 супени лъжици прясно мляко, 2 супени лъжици олио, половин чаена лъжичка сода, 2 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица течен шоколад и масло.

Приготвянето започва като вземем купа и в нея разбием яйцето. Към него добавяме захарта и бъркаме с тел, за да се разбие добре. След това добавяме прясното мляко и олиото и отново разбиваме, докато продуктите се смесят добре. Следващата стъпка е да прибавим содата и брашното.Цялото семейство полудя по тези кексчета пеперудки! Карат ме да ги правя през ден!Всяко семейство обича определени ястия повече от други. Но няма нищо по-хубаво от това да изненадаме…Aug 18 2017skafeto.com

След тях слагаме и шоколада.

Отново бъркаме, докато сместа стане еднородна. Следващата стъпка е да вземем чаша и да я намажем с масло, за да не залепне кекса. Изсипваме готовата смес в намазнената чаша и я слагаме в микровълновата за 2 минути.

Ако нямаме микровълнова, можем да изпечем кекса и във фурната, но тогава трябва да внимаваме в каква чаша ще направим кекса и ще ни отнеме малко повече време. С това нашият кекс в чаша е готов за сервиране и похапване с наслада!

По-мързеливо от това, здраве му кажи! Дори не пускам миксера, бъркам, пълня, пека и получавам вълшебни кексчетаТази рецепта е наистина уникат. Толкова е лесна и мързелива, подходяща е и за абсолютно начинаещи го…Aug 16 2017skafeto.com


loading...