Не, че има нещо сложно в приготвянето на компот от сини сливи, но за начинаещия кулинар всяка подробност е от значение, пише hitrinibg.com. Никога не подценявайте домашните компоти. Със сигурност знаете какво съдържат и как са приготвени, особено ако плодовете са от вашата градина. При тях може да контролирате захарта и да ги направите по ваш вкус.

Добре е да знаете, че за приготвянето на компота, се използват месести добре узрели (не презрели) сливи с нежна кожица. Плодът трябва да съдържа достатъчно захари и на вкус да е умерено кисел.

След топлинната обработка плодовете трябва да запазят своята плътност и да не са размекнати. Не трябва да се отделят от плода частици, които да потъмнят сиропа на компота.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на домашния компот от сливи: сини сливи, захар, листенца индрише по желание.

Направих тази шоколадова торта с лек крем и компот от вишни и се изяде за секунди! Много е вкусна, а става адски лесно!Днес ще ви представим рецепта за шоколадова торта с лек крем и компот от вишни, с която определено щ…Aug 1 2017skafeto.com

Как да си направим компот от сини сливи?

Приготвяне на компота от сини сливи:

Сините сливи се измиват. Разрязвате ги на половинки и отстранявате костилките и слагате плодовете в бурканите. Леко стръскайте всеки буркан, за да се наместят плодовете. Количеството плодове не бива да е по-малко от половин буркан. Тези, които харесват аромата на индрише да сложат на всеки буркан по листенце-две.

По принцип този компот е добре да се залее с 30-35%-тов горещ захарен сироп, което се пада около 110 г захар на буркан. Бурканите се затварят с капачка и се стерилизират 20-25 минути. В случай, че не ви се занимава със захарен сироп, просто сложете захар и долейте вода. Преди да сложите бурканите да се варят разклатете всеки буркан добре, за да се разтвори захарта.

Ето, че не е трудно да си направите домашен компот от сини сливи.
Обърнат сладкиш с компот – вкусно, лесно, бързо и икономично… Просто това е мечтата на всяка домакиняСъчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладки…Feb 17 2018skafeto.com