Крем карамелът

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Крем карамелът е страхотен десерт, който никога не стига. Затова днес ви предлагаме рецепта, с която да решите проблемите си. По принцип приготвянето на крем карамел е пипкава работа, защото традиционно се прави в купички и изисква време. Но днес ще ви покажем как да го направите направо в тава така, че да има достатъчно за всички!

Продуктите, които ни трябват са:
✔️ 6 яйца;
✔️ пакетче ванилия;
✔️ 800 милилитра прясно мляко;
✔️ захар.

Първо взимаме голям дълбок съд и в него разбъркваме яйцата, заедно с една чаена чаша захар.

Към тях добавяме и ванилията и отново разбиваме добре с миксера. След това прибавяме млякото и пак разбъркваме. Когато приключим с приготвянето на сместа за крем карамела, преминаваме към карамелизирането на захарта. Тук се изисква малко повече внимание, защото ако не сме бързи, захарта може да се втвърди.

И така, взимаме тавата, в която ще печем крем карамела и в средата й сипваме 3 супени лъжици захар. Оставяме на котлона, докато получим карамел. След това с въртеливи движения разнасяме карамелизираната захар по дъното на цялата тава.

Следващата стъпка е да изсипем внимателно сместа в тавата. Когато сме готови слагаме да се пече на 150 градуса, за около 45 минути. Разбира се, може да се пече и на водна баня. Това е нашата рецепта за крем карамел!

Вижте и видеото за да добиете по-ясна представа. Добър апетит от нас!


loading...