Кебап от свинско месо с праз

Днес ще ви предложим изпитана бабина рецепта за едно наистина зимно ястие – кебап от свинско месо с праз. Тази гозба се отличава с изключително изчистен вкус, тъй като не се използват никакви подправки (с изключение на една чаена лъжичка сол). Това гарантира, че ще усетите истинския вкус на съставките на манджата. Допълнително преимущество е, че рецептата е доста лесна и е напълно подходяща и за абсолютните дебютанти в кухнята.

Ето и какви продукти са ви необходими:
✔️ свинско месо – 1 кг
✔️ праз – 2 стръка
✔️ сушени чушки – 2 броя
✔️ олио – 1 кафена чаша
✔️ сол – една чаена лъжичка

За да стане кебапът идеален е нужно да изберете шарено свинско месо с малко мазнина.Свински кебап с лук – слагам го в плика и го забравям… А след това всички не спират да ме хвалят и да искат допълнителноДнес ще ви предложим една рецепта, която спокойно може да се нарече истинска класика за новогодишнат…Dec 28 2017skafeto.com

Измийте хубаво месото, след което го нарежете на дребни хапки. За един килограм месо е напълно достатъчна една чаена лъжичка сол.

Добре разбъркайте хапките и солта с ръце, за да може всяко късче месо да се осоли. Почистете праза от жълти и наранени листа, измийте го хубаво и го нарежете на колелца. Почистете сухите чушки от семето, измийте ги и ги нарежете също на дребни парчета.

В дълбок тиган или тенджера изсипете олиото и след като се сгорещи прибавете месото. Запържете месото, като разбърквате от време на време, за да не загори, за около 20 минути, докато придобие леко златист цвят.

След това добавете нарязаните праз и чушки, разбъркайте, сложете капака и оставяте да се задуши, докато празът омекне, като разбърквате от време на време. Оставете ястието да почине за десетина минути, преди да го сервирате. Това е рецептата на баба за кебап от свинско месо с праз!

Добър апетит!Тази рецепта за свински дроб по селски се предава от майки на дъщери! Страшна гозба става, има си обаче и един чалъмДнес ще ви предложим една рецепта, която мнозина домакини с гордост предават на дъщерите си. Свински…Nov 15 2017skafeto.com


loading...