рецепта пържени кюфтета

Стане ли приказка за кюфтета, думите стават излишни. Направо ги слагайте на масата и да ги почваме. А пък ако говорим за пържени кюфтета – направо истинска прелест. Днес обаче ще ви кажем как да си ги направите така, че да бъдат страшно сочни. Тайната е в един стар и изпитан бабин чалъм. Трябва ви само един… картоф. Но всичко по реда си.

Първо – ето от какви продукти имате нужда:
✔️ кайма – 1 кг
✔️ олио – 2/3 чаена чаша
✔️ лук – 2 броя
✔️ яйца – 2 броя
✔️ хляб – 1 филия
✔️ прясно мляко – 1 кафена чашка
✔️ чубрица – 1/2 чаена лъжица
✔️ черен пипер – 1/4 чаена лъжица
✔️ мащерка – 1/2 чаена лъжица
✔️ сол – 1 чаена лъжица
✔️ кимион – 1 чаена лъжица
✔️ брашно – 2 супени лъжици
✔️ картоф – 1 среден
✔️ горчица – 1 супена лъжица.

Първото нещо, което трябва да направите, когато приготвяте пържени кюфтета, е да изберете кайма

Ако заложите на свинската, която е по-мазна, ще станат по-пухкави. Ако изберете телешката, ще са по-стегнати (кюфтетата на снимката са от телешка кайма). Можете, разбира се, да заложите и на смес.

Тези кипърски кюфтенца са толкова вкусни, че винаги правя двойна доза! Рецептата е толкова лесна и простаКюфтетата са традиционна част от менюто на всеки от нас. Има различни рецепти, по които можем да си …Oct 7 2017skafeto.com

Сложете каймата в голяма купа. Накиснете накъсаната на залци филия в прясното мляко и изчакайте хлябът да поеме течността, след което прехвърлете при каймата. Нарежете (внимание: нарежете, не настържете) на много ситно лука. Метнете го в нагорещен тиган без мазнина и изчакайте да си смени цвета, след което го сложете при каймата. Обелете картофа и го настържете на най-ситното ренде.

Това е тайната, с която кюфтетата стават страшно сочни. Сложете и настъргания картоф в каймата, а също и горчицата, две лъжици от олиото, двете разбити яйца и всички подправки. Омесете каймата с ръце и оставете да престои поне два часа, за да поеме месото ароматите. В дълбок тиган изсипете останалото олио.

Докато олиото се сгорещи оформете от каймата сплескани кюфтета, които трябва да оваляте в брашното. Пържете в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на апетитен кафяв загар. За да сте сигурни, че кюфтетата са добре изпържени най-добре разчупете първото кюфте, за да видите дали не е сурово в средата. Това е нашата изпитана рецепта за пържени кюфтета!

Добър апетит!На пръв поглед изглеждат като обикновени кюфтета. Вътре обаче се крие такава изненада, че всички на масата ще ахнатЕдва ли има човек, който да не обича кюфтета. Дори преминалите в братството на вегетарианците се сещ…Sep 28 2017skafeto.com


loading...