да се изчисти месото от хормони

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината и се храниха със зърно и зелена трева, свършиха. Сега птичето месо идва при нас от огромни птицеферми, където пилетата и пуйките се хранят със смесени фуражи и солидно количество хормони. И ако птиците са болни, те, като хората, се лекуват с всички видове антибиотици, които остават в тялото поне за 7-10 дни след прилагането.

След като узнае производителят, че на пилето може и да не му остава много време, решава да го пласира по-бързо на пазара, за да няма големи загуби, а ние какво ядем това е друг въпрос, пише zajenata.bg. Разбира се, да се изчисти месото от хормони и лекарства на 100% няма как да се случи, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод 1
Сварете пилето и се отървете от пилешкия бульон. Повярвайте ни, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-масовия случай той просто ще навреди на тялото ви.
птицеферма
6-те най-добри маринати за пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае наизустВсички обожаваме пилешко месо – дали печено на фурна или пък хубави пържолки на скара, вариации всяк…Nov 20 2018skafeto.com

Метод 2
Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

Метод 3
Пригответе си разтвор: 1 литър чиста вода, 2 супени лъжици сол и сока от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа.

Също така месото може да се накисва в минерална вода. Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омекотява пилето. След дълго накисване може безопасно да пристъпите към подготовка на пилешкото.Вкусна рецепта за пилешко в алкохолна маринатаПредставяме Ви тази вкусна рецепта, която научихме и след като изпробвахме решихме, че е грехота да …Sep 7 2018skafeto.com