Много хора искат да заменят колбасите от магазина с продукти, които не съдържат бои, консерванти и други изкуствени добавки. Един такъв натурален продукт е този, който ще ви предложим днес.
Купете парче хубаво месо и си го пригответе сами – какво по-хубаво от това може да ви се случи? Домашно приготвената пъстърма е 100% натурална, за разлика от магазинните деликатеси, пише zajenata.bg. Тя има дълъг срок на годност, по-евтина е от купешките колбаси и най-важното ще знаете какво ядете без консерванти и химии.
Вкусът на този продукт може да бъде направен по всякакъв начин: мек, пикантен, пиперлив. На тази страница ще намерите доказана рецепта стъпка по стъпка за правилното му приготвяне в домашни условия.Да си приготвим домашен суджук. Става лесно и вкусно с тази хубава и проверена рецептаВремето навън застудя и е редно да отворим тефтерите с проверени рецепти за приготвянето на зимни вк…Oct 21 2016skafeto.com

Сушено свинско месо
За сушено свинско месо е по-добре да вземете свински врат, който е по чист
Необходими продукти:
2 кг свинско месо;
500 г сол;
2 ч. л. пиперни смеси;
2 ч. л. семена от кориандър;
4 г мащерка;
4 г розмарин;
5 дафинови листа.
Домашна пастърма без грам консерванти: Рецептата е проста, грехота е да не си я направите вкъщи

Начин на приготвяне:
Изплакнете и подсушете свинското с хартиени кърпи. Изрежете от месото цялата излишна мазнина.
Поръсете с дафинов лист и кориандър, смесени с мащерка и розмарин. Месото се разтрива с пипер и подправки от двете страни.
Поставете месото в контейнер, поръсете със сол от всички страни и го поставете в хладилника в продължение на 2 дни.
Периодично обръщайте месото така, че да се осолява.
След 2 дни извадете свинското месо от хладилника, изплакнете с течаща вода и подсушете с хартиени кърпи.
Натрийте отново месото с подправки, без сол.

Увийте в чиста, суха кърпа и сложете в хладилника или на друго хладно вентилирано място за 2 седмици.
Ако изсушавате месото в хладилника, тогава 2 пъти на ден (разбира се!) трябва да го обръщате, за да може да се изсуши хубаво.
Домашната пъстърма е готова! Приятен апетит!
Сушеното свинско у дома е много вкусно. Да, отнема две седмици, за да се готви такова месо, но то е направено с любов! Признайте, че е по-добро на вкус от всяка покупка и най-важното знаете от какво е направено.
Покажете тези рецепти на приятелите си, защото такова месо е чудесна алтернатива за вкусна домашна храна.Най-вкусното мезе за бира става за минути, а е направо фантазияПо въпроса с мезетата българинът има много какво да каже. От векове по нашите земи се приготвят изкл…Dec 3 2018skafeto.com

loading...