Домашно приготвена пастърма

Много хора искат да заменят колбасите от магазина с продукти, които не съдържат бои, консерванти и други изкуствени добавки, пише zajenata.bg. Един такъв натурален продукт е този, който ще ви предложим днес. Купете парче хубаво месо и си го пригответе сами – какво по-хубаво от това може да ви се случи? Тази домашно приготвена пастърма е 100% натурална, за разлика от магазинните деликатеси.

Тя има дълъг срок на годност, по-евтина е от купешките колбаси и най-важното ще знаете какво ядете без консерванти и химии.

Вкусът на този продукт може да бъде направен по всякакъв начин: мек, пикантен, пиперлив. На тази страница ще намерите доказана рецепта стъпка по стъпка за правилното му приготвяне в домашни условия.Да си приготвим домашен суджук. Става лесно и вкусно с тази хубава и проверена рецептаВремето навън застудя и е редно да отворим тефтерите с проверени рецепти за приготвянето на зимни вк…Oct 21 2016skafeto.com

Сушено свинско месо
За сушено свинско месо е по-добре да вземете свински врат, който е по чист.

Необходими продукти:
✔️ 2 кг свинско месо;
✔️ 500 г сол;
✔️ 2 ч. л. пиперни смеси;
✔️ 2 ч. л. семена от кориандър;
✔️ 4 г мащерка;
✔️ 4 г розмарин;
✔️ 5 дафинови листа.
Рецепта за домашно приготвена пастърма без грам консерванти

Начин на приготвяне:
Изплакнете и подсушете свинското с хартиени кърпи. Изрежете от месото цялата излишна мазнина.

Поръсете с дафинов лист и кориандър, смесени с мащерка и розмарин. Месото се разтрива с пипер и подправки от двете страни.

Поставете месото в контейнер, поръсете със сол от всички страни и го поставете в хладилника в продължение на 2 дни. Периодично обръщайте месото така, че да се осолява.

След 2 дни извадете свинското месо от хладилника, изплакнете с течаща вода и подсушете с хартиени кърпи. Натрийте отново месото с подправки, без сол.

Увийте в чиста, суха кърпа и сложете в хладилника или на друго хладно вентилирано място за 2 седмици. Ако изсушавате месото в хладилника, тогава 2 пъти на ден (разбира се!) трябва да го обръщате, за да може да се изсуши хубаво.

Вашата домашно приготвена пастърма е готова! Приятен апетит!

Не забравяйте да споделите тази рецепта на приятелите си, защото такова месо е чудесна вариант за вкусна домашна храна.Най-вкусното мезе за бира става за минути, а е направо фантазияПо въпроса с мезетата българинът има много какво да каже. От векове по нашите земи се приготвят изкл…Dec 3 2018skafeto.com


loading...