Това е една много интересна и проста рецепта, която бихте могли да приготвите бързо и лесно. Продуктите, които са нужни за нея, със сигурност присъстват в кухнята на всяка домакиня, пише zajenata.bg. При последното ни гостуване при кумата, тя буквално ни уби с тази рецепта – всички си взехме допълнително, а накрая и за вкъщи. Оказа се, че приготвянето никак не е сложна работа. Убедете се сами!
Необходими продукти:
500 г кайма;
500 г картофи;
2 яйца;
1 глава кромид лук;
40 г брашно;
40 мл. олио;
черен пипер;
сол.Колкото е симпатично, толкова е и вкусно – „птичи гнезда“ от кайма с яйцаКолкото симпатично на вид, точното толкова и вкусно ястие са тези птичи гнезда от кайма с пъдпъдъчи …Aug 9 2018skafeto.com

Начин на приготвяне:
Вземете една продълговата форма за кекс или подобна тавичка. Намажете я равномерно с олио.
В нея сложете лист оризова хартия, изрязана по формата на съда.
В подходящ съд настържете лука и към него добавете едното яйце. Разбъркайте ги хубаво. Добавете към тях каймата и отново разбъркайте.
След това настържете всички картофи и изцедете сокът им много добре. Така изцедените картофи, сложете в подходящ съд заедно с брашното, другото яйце, солта и черният пипер. Разбъркайте добре. Изсипете половината от тази смес върху оризовата хартия в приготвения съд. Върху нея изсипете сместа с каймата и след това останалата половина от картофената смес.
Така приготвеното ястие, поставете във фурната. Нужното време за печене е около 1 час.Диана Любенова глези гостите си с тази гозба! Тайната ѝ е в подготовката на каймата, всички винаги си искат допълнителноКолкото и да е запълнен графикът на Диана Любенова, тя винаги намира време да готви вкъщи. Най-малко…Oct 3 2017skafeto.com

loading...