кюфтета

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Смешно е, но много домакини правят значителни грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни. Днес ще ви представим кои съставки нямат място в кюфтетата и какви е добре да сложим на тяхно място.

Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.

Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, „убиват“ вкуса на месото.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга грешно използвана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. За тази цел идеален е картофът, като той трябва да бъде настърган на най-ситното ренде. На кило се слага по един среден картоф. Можете да пробвате и с морков. Основното нещо е да не прекалявате!

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на кюфтетата.

Виж още:Златните правила за готвене на месо на Пенка ЧолчеваПенка Чолчева е изключително известно име в кулинарните среди. Тя е кулинар и журналист, издала е ре…Aug 30 2019skafeto.com

Всички обожаваме сандвичите! Ето няколко полезни съвета как да ги направите още по-добри и вкусниДобрият сандвич е нещо повече от обикновен микс от съставните му части. Безспорен факт е, че правил…Aug 28 2019skafeto.com

За всяко ястие си има и подходящ сос. Ето 23 изпитани домашни рецепти от Пенка Чолчева!Пенка Чолчева е изключително известно име в кулинарните среди. Тя е кулинар и журналист, издала е ре…May 20 2020skafeto.com