кюфтета с пълнеж

Едва ли има човек, който да не обича кюфтета. Дори преминалите в братството на вегетарианците се сещат с носталгия и скрита мъка за времената, когато а си гризвали с удоволствие от вкусните месни топки. Но днес ще ви предложим една рецепта, за по-особени кюфтета с пълнеж. А пълнежът ще накара хората около трапезата ви да ахнат и да ви хвалят. Защото, когато кюфтето се разрежи, отвътре ще грейне рохко сварено яйце.

Ето и необходимите продукти:
✔️ 8 големи яйца,
✔️ 1/2 чаша брашно,
✔️ 200 гр. корнфлейкс,
✔️ 350 гр. кайма,
✔️ олио за пържене,
✔️ кимион, сол и черен пипер на вкус.

С тези продукти ще направите шест кюфтета. За всяко от тях ще ви трябват две яйца, а другите две са нужни за панировката.Кой не ги обича – кюфтета с червен сос… Но си има и един бабин чалъм, с който стават наистина безумно вкусниКюфтетата са едно от най-обичаните ястия от кайма в България. Независимо как са приготвени – на скар…Sep 13 2017skafeto.com

Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите яйцата. Сварете шест от тях, но така че да останат рохки. Нека да прекарат във врящата вода четири – пет минути, след това ги извадете и ги обелете.

Омесете каймата със солта, черния пипер и кимиона. Разделете я на шест топки, а всяка топка разточете между фолио (така каймата няма да залепне по точилката). След като разточите кръг, сложете в средата по едно яйце и го покрийте от всички страни с каймата.

След като топките от кайма и яйца за готови, първо ги оваляйте в брашното. След това разбийте останалите две яйца и потопете кюфтенцата в тях. После оваляйте кюфтетата в натрошения корнфлейкс. Пържете в сгорещеното олио, докато се получи хрупкава коричка отвън. Това е нашата рецепта за кюфтета с пълнеж!

Добър апетит!Кой разбира – тук се спира! Страшно вкусни кюфтета от тиквички и кашкавалРано или късно аномалиите с времето ще спрат и отново при нас ще се настанят летните жеги. Така и тр…Jul 18 2017skafeto.com


loading...