кюфтета с кашкавал

Хрупкави отвън, сочни отвътре. Перфектните кюфтета са точно тези кюфтета с кашкавал. Баба винаги ми ги прави, когато ѝ отида на гости и всеки път омитам всичко. Не просто пържени кюфтета, а нещо повече! Сочните кюфтета с кашкавал са перфектна идея, как да превърнете познатите кюфтенца във вкусна изненада и доказват, как с малки промени в стандартните рецепти, може да постигнем изненадващо вкусни и ефектни резултати.

Ето и необходимите продукти:
✔️ кайма – 800 грама (смес свинско и телешко месо),
✔️ яйца – 4 броя,
✔️ лук – 1 глава,
✔️ чубрица – 1/2 чаена лъжица,
✔️ сол – 1/2 чаена лъжица,
✔️ черен пипер – 1/2 чаена лъжица,
✔️ кимион – 1/3 чаена лъжица,
✔️ кашкавал – 100 грама,
✔️ галета – 4 супени лъжици,
✔️ брашно – 3 супени лъжици,
✔️ олио – 2/3 чаена чаша.Кюфтенцата на Марги Хранова подлудиха всички жени в Интернет, а и идея си нямате от какво саОбичаната българска естрадна певица Маргарита Хранова е перфекционист не само на сцената, но също та…Jun 18 2018skafeto.com

Първата стъпка от рецептата за сочни кюфтета с кашкавал е подготовката на каймата. Най-добре е мляното месо да е смес – телешко и свинско. Добавете подправките, две от яйцата и 1 супена лъжица от галетата.

Омесвате много добре каймата с ръце. Може да приготвите каймата предварително и да я оставите в хладилника за няколко часа. Настъргвате кашкавала. Добре е да ползвате качествен кашкавал, за да не се разтече при пържене.

Взимате една топка от каймата, оформяте дупка в нея и слагате от кашкавала, добавяте още малко кайма и оформяте добре кюфтета.

Важно е кашкавалът да е добре покрит с кайма от всички страни. Разбивате останалите две яйца, а брашното и галетата слагате в отделни плоски чинии. Сгорещявате олиото е тиган на котлона.

Оформените кюфтенца овалвате първо в брашно, след това потапяте в яйца и накрая в овалвате добре в галета, след което пържите в сгорещената мазнина за по 3-4 минути от всяка страна до получаване на апетитна златиста коричка.

Готовите сочни кюфтета с кашкавал слагате в чиния, в която предварително сте поставили домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Това е!

Добър апетит!Без да искам добавих една лъжица от тази съставка в каймата. Грешката се оказа удар: станаха най-вкусните кюфтетаЧесто у дома ни се иска по някакъв начин да разнообразим храната, която хапваме. И също толкова чест…May 17 2018skafeto.com


loading...