контрафиле

Днес сме решили да ви представим една уникална вкусотия – сочно свинско контрафиле, приготвено на тиган с бяло вино. Вкусът му е толкова изтънчен и неповторим, че ще успеете с лекота да зарадвате всеки един обичан от вас гост или прост да изненадате приятно семейството си с вкусна вечеря.

Необходими са ни следните продукти:
✔️ 8 парчета свинско контрафиле
✔️ 250 милилитра сухо бяло вино
✔️ 1 чаена лъжичка черен пипер
✔️ 1 чаена лъжичка сух риган
✔️ малко брашно за овалване на месото
✔️ 4 супени лъжици зехтин за готвенеПриключихме завинаги с пържолите! Свинското приготвяме по този начин, става в пъти по-вкусно!Има продукти, с които дори най-простото ястие ще бъде достоен за майсторска маса. Един от тях е свин…Nov 28 2018skafeto.com

Начин на приготвяне: Вземаме голям тиган с дълбоко и незалепващо дъно. Почистваме свинското контрафиле още докато е полузамръзнало, за да можем лесно да отстраним бялата ципа, която е отгоре и задължително се премахва. Освен това, така ще ни бъде много по-лесно да го нарежем на еднакво големи филии.

Подсушаваме месото с кухненска хартия и след като сме го нарязали на еднакви парчета с дебелина около 1 сантиметър, го подреждаме върху кухненска дъска и го подправяме със сол и черен пипер.

В тигана загряваме мазнина, овалваме всяко парченце месо в брашно и го запечатваме в нагорещения зехтин за около три-четири минути от всяка страна. Изваждаме ги и в тигана поставяме нова мазнина – около една-две супени лъжици.

Поръсваме месото с още малко черен пипер, сол и риган и ги подреждаме в тигана. Заливаме ги с вино и ги оставяме да се готвят под капак. Когато течността започне да завира, температурата на котлона се намаля и филенцата се готвят още двадесет и пет-тридесет минути или до готовност.

Добър апетит!Баба ме гощава с това ястие всяка зима – кебап със свинско месо и праз, просто няма толкова вкусна гозбаДнес ще ви предложим изпитана бабина рецепта за едно наистина зимно ястие – кебап от свинско месо с …Jan 14 2018skafeto.com


loading...