Хаселбак

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес ще ви предложим една много лесна рецепта – ще ви кажем как да си направите картофи Хаселбак. Резултатът е едно наистина изящно ястие, колкото апетитно и вкусно, толкова и примамливо и на външен вид. Трябват ви четири по-едри картофа, лук, кашкавал, бекон, масло, чесън – по-желания, сол и черен пипер на вкус, зелен лук и сметана за гарниране. Няма как да не ви прави впечатление, че няма мерни единици (макар във видеото да показват).

За тази рецепта не са необходими наистина – те само ще ви ограничат. Единственото, с което ще трябва да се съобразите е какво количество ще побере нацепения картоф Хаселбак. Първото нещо, с което трябва да се заемете, е да приготвите картофите.

Измийте ги хубаво, избършете ги и се подгответе да ги насечете напречно. За по-лесно си сложете два ограничителя – кухненски ножове ще свършат идеална работа, може да ползвате и китайски клечки за хранене. Така ще сте сигурни, че няма да отрежете целия картоф (вижте снимката).Това е новото хитово мезе – картофени пурички с кашкавал! Стават бързо и лесно, а са толкова вкусниДнес ще ви предложим едно мезе, с което няма да сгрешите. И ще получите похвали и одобрителни възгла…Nov 7 2017skafeto.com

Заредете картофите с късчета масло между прорезите, сложете ги в тавичка за печене и поставете на най-долното ниво на фурната за 1 час на 220 градуса.

През това време подгответе плънката. Нарежете на кубчета бекона и го запържете с лука и чесъна (по-желание). Когато е минал единият час извадете тавата и заредете картофите. Сложете първо по резен кашкавал, после от плънката, а накрая поставете и кашкавал и отгоре.

Върнете във фурната за още 15 минути на 220 градуса. Когато извадите отново тавата, оставете картофите да починат за 10 минути. Нанесете върху всеки сметана, подправете с черен пипер на вкус (може да използвате и други подправки, които обичате, подходящ е копърът) и посипете с нарязания на ситно зелен лук. Това е нашата бърза и лесна рецепта за картофи Хаселбак!

Добър апетит!Сестра ми живее в Италия и там научи тази рецепта. Дори не бели картофите, обърква всичко, пече, а после – мама миа!Рецептата, която ще ви предложим днес е много обичана в Италия. В оригинал се прави с пресни картофи…Oct 25 2017skafeto.com