картофени бомбички с кашкавал и шунка

Днес ще ви предложим една феноменална рецепта. Става бързо и лесно, а резултатът е невероятен. Ще направите картофени бомбички с кашкавал и шунка, с които ще смаете и най-претенциозните гости.

Ето и какви продукти са ви необходими:
✔️ 200 грама картофи, сварени и пресовани,
✔️ 100 грама брашно (може да ви потрябва и малко повече в зависимост от плътността на полученото картофено тесто),
✔️ 2 супени лъжици пармезан,
✔️ 2 чаени лъжички бакпулвер, сол и черен пипер на вкус,
✔️ 100 грама шунка,
✔️ 100 грама кашкавал,
✔️ олио за пържене.

Първото нещо, което трябва да направите, е да сварите картофите. Нарежете ги на по-дребни парчета, за да се сварят по-бързо. Когато са сварени ги отцедете от водата и изчакайте докато малко се охладят. След това с преса ги намачкайте.Баба ме научи – сиромашки мекички без мая и яйца. Толкова са пухкави и вкусни, ще си оближете пръститеЕдва ли има човек, който да не обича мекички. Те са любима закуска, но стават за хапване и през цели…Aug 17 2017skafeto.com

Към картофената маса прибавете пресятото брашно, бакпулвера и пармезана.

Хубаво е пармезанът да бъде парче сирене, което да настържете, а не готовите стърготини, които се продават в кутийки. Подправете със сол и черен пипер на вкус и замесете меко и еластично тесто. Ако е нужно – добавете още брашно. Върху набрашнена повърхност разточете 12 диска с дебелина от 5 мм.

Разпределете рендосаните шунка и кашкавал върху половината, а с другата половина ги закрийте. Притиснете ръбчетата, за да запечатате бомбичките.  Изпържете ги в загрятото олио, докато се получи златист цвят и от двете страни. След това ги поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят. Поднесете готовите картофени бомбички с кашкавал топли.

Приятен апетит!Нямаше време да купувам пържоли… Затова спретнах тези мекички и обрах овациите на родата!Представете си следната картинка – чакате гости, наумила сте си да купите пържоли, но в последния мо…May 31 2017skafeto.com


loading...