пържоли в зелев лист в гювеч

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес ще ви предложим една изпитана бабина рецепта – пържоли в зелев лист в гювеч. Преимуществата на тази рецепта на практика са неизброими. Страшно вкусно е, в това никой не се съмнява. Много по-лесно е от това, да навиваш сърми, това също е ясно. Следователно рецептата може да се приготви и от абсолютно начинаещи в кухнята.

Ето и какви продукти са ви необходими:
✔️ кисело зеле – големи листа (на брой да са колкото пържолите плюс още няколко листа) за дъното и за покриване;
✔️ свински вратни пържоли – 1/2 кг;
✔️ зелев сок – половин чаена чаша;
✔️ олио;
✔️ черен пипер – 1/2 чаена лъжица;
✔️ червен пипер – 1/2 чаена лъжица;
✔️ кимион – 1/2 чаена лъжица.

Хубаво е месото да е от свински врат, за да стане по-сочно. Може да използвате по-желание и пилешко месо, но нека пържолите да са от бутчето, а не филета. Ако искате, може да направите и микс.Баба ми прави тази изпитана рецепта всяка година по празниците – боб с кисело зеле. Не си ли го ял – все едно не си празнувалДнес ще ви предложим една изпитана бабина рецепта, която е особено подходяща за последните празнични…Dec 29 2017skafeto.com

Първо отделете листата кисело зеле. Те трябва да са по-големи и да са на брой колкото са и пържолите плюс още 5-6 за дъното и за покриване. Измийте хубаво пържолите и ги подсушете. Смесете подправките в чашка, след което ги втрийте хубаво във всяка една пържола.  Увийте вяска пържола в зелев лист. На дъното на гювеча сипете струйка олио. Сложете два или три листа зеле, за да се покрие дъното плътно. Върху листата подредете завитите пържоли. Изсипете зелевия сок и покрийте пържолите отгоре с още два-три листа.

Задължително поставете гювеча в студена фурна, за да не се спука. Пуснете фурната на 220 градуса, а когато достигне тази температура намалете на 180 градуса. Оставете за един час така, след което намалете фурната на 150 градуса и оставете за още един час. Това е!

Добър апетит!Голи зелеви сарми на фурна – мама ме научи на тази рецепта, спестява време, готвенето е удоволствие, а резултатът разкошенДнес ще ви предложим една изключителна рецепта, с която ще успеете да си спестите много време и усил…Dec 18 2017skafeto.com