домашна пица

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Пицата е любима храна на много от нас. Но рядко се сещаме да си направим домашна пица. А когато я приготвим у вкъщи имаме възможност да сложим всичко, което обичаме в нея и да я направим здравословна. И така, днес ви представяме рецептата за домашна пица от Диди.

За тестото са ни нужни: 200 мл вода, 3 с.л. масло или зехтин, 1 ч.л. захар, 1 ч.л сол, 1 суха мая и 350 гр брашно. Когато го замесим на ръка е важно да го оставим да втаса добре.

След това преминаваме към правенето на пицата. Важно е да отбележим, че продуктите, които слагаме върху тестото могат да бъдат всякакви, според вкуса. Първо намазняваме плота си и позамесваме тестото отново.

8 причини защо да ядем пицаПицата е може би една от най-вкусните храни в света. Всеки от нас обича да си похапва вкусното тесто…Nov 25 2019skafeto.com

След това го разделяме на две части и разточваме на тънка, кръгла кора. Докато приготвяме пицата е добре да загреем фурната на 180-200 градуса.

Слагаме тестото в тавичка и сипваме малко зехтин отгоре, както и солчица. После слагаме домати от консерва и резени от пресния домат. След това я слагаме да се запече във фурната.

Когато видим, че пицата се е надула я вадим и слагаме останалите продукти. Когато приключим с реденето на съставките, връщаме пицата във фурната за няколко минути, колкото кашкавалът да се разтопи. Това е рецептата на Диди за уникална домашна пица.

Добър апетит! 

Открийте коя е най-популярната пица в световен мащабПицата е с древна история – нейни първообрази е имало още в древния Египет, в Елада, при етруските, …Sep 26 2019skafeto.com

По-добра от Калцоне – рецепта за пица звезда (ВИДЕО)От видеото ще проследите, как да си приготвите една класическа пица във формата на звезда, като изпо…Sep 18 2019skafeto.com


loading...