миш-маш

Едва ли има някой от нас, който да не си пада по бързите, традиционни български ястия, които се приготвят лесно и бързо, а стават много вкусни. Днес ще ви разкрием една малко по-различна рецепта за добре познатия ни миш-маш. Освен, че е наистина лека храна, той е и полезен за тялото ни, защото няма почти никакви мазнини в него, печен е и съдържа зеленчуци и сирене, които са от изключителна важност за организма ни. Освен това, в повечето случаи нямаме кой знае колко време да се подвизаваме в кухнята и затова всякакви рецепти, които ни дават възможността едновременно да си приготвим домашна храна, но и да става бързо, са с приоритет пред останалите.Вкусна рецепта за пилешко в алкохолна маринатаПредставяме Ви тази вкусна рецепта, която научихме и след като изпробвахме решихме, че е грехота да …Sep 7 2018skafeto.com

Необходими са ни следните продукти: триста и петдесет грама домати – около два средно големи домата, сто и петдесет грама печен пипер, една зелена чушка, петдесет грама краве сирене, две яйца, сол на вкус, черен пипер на вкус, една щипка риган и малко зехтин.

Начин на приготвяне: Намазняваме тава за печене и подреждаме в нея доматите, които предварително сме нарязали на шайби. Върху него подреждаме нарязаните на парченца печени чушки, а отгоре слагаме нарязана на кръгчета зелена пиперка. Поръсваме с малко сол, като не забравяме, че по-нататък ще сложим и сирене, което също е солено, малко черен пипер и запичаме в загрята на двеста градуса фурна за около двадесет минути.

Изваждаме тавичката от фурната, чукваме две яйца, слагаме една-две плочки сирене и поръсваме с риган и зехтин. Печем още десетина минути – докато видим, че сиренето е станало леко златисто, а яйцата са запечени и получаваме страхотен миш-маш само за трийсет минути!

Добър апетит!Изкушаващо телешко по бургундскиТелешкото месо е изключително полезно за организма ни, тъй като е с много високи хранителни стойност…Feb 14 2019skafeto.com


loading...