сиромашки мекички

Едва ли има човек, който да не обича мекички. Те са любима закуска, но стават за хапване и през целия ден. Повечето рецепти за мекичките обаче отнемат време. Най-малкото в почти всички присъства мая, а точно на нея и е нужно дадено време, за да се „хване“. Но днес ще ви предложим една уникална рецепта, с която ще си приготвите изключително вкусни мекички. При това няма да използвате нито мая, нито яйца. Точно по тази причина бабите ги наричат „сиромашки мекички“.

Ето какви продукти са ви необходими: 450 гр. брашно, 300 мл кисело мляко, 5 с.л. захар, 1 ч.л. сода, 1 лимон, олио на вкус. Най-хубавото при тази рецепта е, че мекичките са също толкова вкусни и на другия ден. Ако останат, разбира се!Кой разбира, тук се спира! Тези мекички с кашкавал стават толкова лесно, а резултатът е божественЕдва ли има човек, който не обича мекици. Естествено, класическата формула, по която си ги хапваме, …Jun 9 2017skafeto.com

Ето и какво трябва да направите. Първо сложете содата в киселото мляко и оставете пет минути, за да шупне. Не е нужно да ви напомняме, че това трябва да се случи в по-голям съд.

Настържете лимоновата кори и я добавете към киселото мляко. Прибавете също лимоновия сок и захарта. Разбъркайте. Изсипете пресятото брашно и объркайте тестото, докато сместа стане гладка. Оформете от тестото мекички с ръце или намазнена лъжица и ги изпържете в добре загрят тиган.

Това е! Вървят по класическия начин – поръсени с пудра захар, но също и с любимото ви сладко, а и със сирене.

Добър апетит!Нямаше време да купувам пържоли… Затова спретнах тези мекички и обрах овациите на родата!Представете си следната картинка – чакате гости, наумила сте си да купите пържоли, но в последния мо…May 31 2017skafeto.com

loading...