бърза рецепта за сиренки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес ще ви предложим една изпитана, лесна и бърза бабина рецепта за сиренки. Страхотна закуска, просто няма човек, който да не ги обича. Вървят страхотно с айран, любими са и на малки и на големи. А най-хубавото е, че рецептата е изключително лесна за изпълнение, с нея може да се справи и пълен дебютант в кухнята.

Ето какви продукти са ви необходими: брашно – 500 гр., кисело мляко – 100 гр., масло – 100 гр., олио – 80 мл., яйца – 1 бр. жълтък, мая – 20 гр., вода – 100 гр., сирене – 200 гр., кашкавал – 100 гр. Първото нещо, което трябва да направите е да захванете маята. Стоплете водата – трябва да е топла, не вряла.

В подходящ по-дълбок съд разтрошете маята, сипете водата и добавете и една супена лъжица от брашното. Разбъркайте и оставете на топло място за 20 минути – това време трябва да е достатъчно маята да шупне.Идват толкова празници – ето как да си направите усукана пита с масло и сирене! Бързо ще стане любима на цялата ви фамилия (ВИДЕО)Наближават толкова много светли празници и е хубаво на всеки един от тях и трапезата да излъчва прип…Nov 22 2017skafeto.com

Сега е време за тестото. Направете в брашното кладенче, изсипете шупналата мая, киселото мляко, олиото, половината масло и замесете мека и гладка смес. Ако тестото лепне прекалено добавете още брашно, но с мярка.

Когато сте го омесили го оставете под кърпа за половин час да почине. След това направете от тестото еднакви по големина топки. На всяка от тях направете вдлъбнатина с палец, след което сложете парче сирене и парче кашкавал. Притеснете тестото и затворете топката. Намажете с жълтъка. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Това е нашата бърза рецепта за сиренки!

Добър апетит!Бързи пърленки с топено сирене! Обожавах да ходим при баба в събота и неделя само заради тази закускаОт доста време се говори колко вредно е да се ядат тестени храни. Така да е! Ама бива ли човек да се…Oct 24 2017skafeto.com