лютеница без варене

Есента чука на вратата и е време да си приготвим вкусни зимнини, които ще красят трапезите по време на зимния период. Днес ви предлагаме проверена бабина рецепта за лютеница без варене. Освен че е лесна и бърза, тя е един от фаворитите на цялото семейство заради неповторимия си вкус.

Необходими продукти:
✔️ 5 кг червени чушки;
✔️ 2 средно големи буркана доматено пюре;
✔️ 3 лъжици захар;
✔️ 500 мл. олио;
✔️ сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Изберете едри и месести чушки. Почистете ги от дръжките и семките и ги изпечете от всички страни. Сложете ги в голяма тенджера с капак, за да се задушат. След това ги обелете и смелете през месомелачка. Изсипете ги в тава и отгоре сложете доматеното пюре. Разбъркайте добре. Прибавете захарта и сол на вкус. Отново разбъркайте.

На котлона сгорещете олиото. С препърженото олио залейте лютеницата. Олиото трябва да е врящо, така че, като го сипвате да пържи зеленчука. Разбъркайте добре и насипете в буркани, като пълните до 1 см под горния ръб.

Затворете добре с капачки. Подредете в голяма тенджера и я напълнете с вода, така че бурканите да останат на 5 см под водата. Стерилизирайте 10 минути след започване на варенето. След това охладете, като в горещата вода наливате студена.

Извадете бурканите и оставете с капачките надолу, докато изстинат напълно.Рецепта за любима разядка, чието име в превод може да значи и „подлец“Всички обичаме вкусните разядки, като почти няма човек, който да не харесва вкусно приготвеното кьоп…Sep 18 2018skafeto.com


loading...