картофи Хаселбак

Тази рецепта е изключително лесна за изпълнение. А резултатът е умопомрачаващ! Ще вземете акъла не само на мъжа си, но на всеки, на когото направите картофи Хаселбак. И отново, не се притеснявайте. Като видите колко лесно става всичко и го направите, сами ще се убедите, че рецептата е фасулска за изпълнение.

На прикаченото видео можете да видите базовия модел за приготвяне на картофи Хаселбак. Първо трябва да изберете горе-долу еднакви по големина картофи. Хубава е да са по-едри. Препоръчително е и да са червени, но спокойно може да заложите и на жълти. Трябва ви също така зехтин, скилидка чесън, зелени подправки – розмарин, мащерка, майорана, риган и други по ваш избор, сол и черен пипер.Мама прави винаги тази запеканка с картофи и кренвирши, когато няма време, а се налага да сложи нещо вълнуващо на масата!Това се е случвало във всеки дом – не сте подготвили някакво специално ястие, а току що са ви се оба…Aug 13 2017skafeto.com

Сега започва същинската, но всъщност и най-веселата част – рязането на картофа. Използвайте както е показано във видеото две китайски пръчици за хранене. Ако нямате може да използвате ножове за мазане. Тяхното предназначение е, като режете картофа, да не го режете до долу.

Правете разрезите близко един до друг. Целта е да получите накрая един мини „картофен акордеон“. За да сте сигурни, че ще се разтворят добре, може да потопите разрязаните картофи в студена вода за половин час, но това не е задължително. В купичка смесете зехтина, зелените подправки – техният избор е по ваша преценка, солта и черния пипер.

След това с четка (или лъжичка) разнесете добре по картофите. И пъхайте във фурната. Тя трябва да е загрята предварително на 180 градуса. Нужно е да печете от 45 минути до час – в зависимост кога картофите ще са готови. Ако искате да ги направите с плънка – когато са готови ги извадете, поставете плънката и ги върнете за две-три минути.

Отново – използвайте въображението си, но бъдете сигурни, че ще има кашкавал или топено сирене, които да се разтопят.

Добър апетит!Видях го по готварския канал и хукнах за картофи! Пръснахме се от ядене – няма такава вкусотияКартофът е универсален продукт! Важен компонент е на не една манджа. Върви и самостоятелно – та кой …Jul 20 2017skafeto.com

loading...