Ястията с яйца

Ястията с яйца са едни от най-вкусните и обичани – и от малки, и от големи. С една уговорка, разбира се – не трябва да се прекалява, както всъщност с всяко едно нещо в този живот. Независимо как си ги приготвяме, всеки път са апетитни… Бъркани, на омлет, на очи, яйца по панагюрски и дори ако щете – твърдо сварени, наръсени с червен пипер и залети с малко зехтин. Страхотно мезе. Но днес ще ви предложим една рецепта, с която ще можете да си правите яйцата по един различен начин. Голямото преимущество е, че тази рецепта е изключително лесна и не изисква никакъв майсторлък. А резултатът е божествен.

Необходимите продукти са: 250 гр. заквасена сметана, 8 яйца, малко нарязан магданоз (можете да замените магданоза, ако не го обичате, с друга зелена свежа подправка), 150 гр. твърдо сирене, 1 супена лъжица галета, масло.Когато искате да направите нещо бързо, евтино и вкусно – яйцата по швейцарски са идеални!Обичате ли яйца? Е, аз ги обичам приготвени всякакви – и твърдо сварени и рохки, и като омлети, и по…Jun 8 2017skafeto.com

Ето и какво е необходимо да направите. Намажете с масло плитък огнеупорен съд, след което поставете в него сметаната и я изравнете. Счупете яйцата едно по едно и ги поставяйте върху сметаната. Поръсете със ситно нарязания магданоз. Настържете на едро ренде сиренето и го смесете с галетата.

Поръсете с тази смес яйцата, а на няколко места по цялото ястие сложете бучици масло. Загрейте фурната на 220 градуса и печете, докато белтъците на яйцата се стегнат. Жълтъците трябва да останат леко рохки. След това вземете филия хляб и се потопете в насладата.

Добър апетит!Диетата с яйца прави истински чудеса. Режимът сваля 10 кила за 2 седмици точно преди ваканциитеЮни е и дойде времето на летните почивки. Независимо дали ще се насочим към морския бряг, планината …Jun 14 2017skafeto.com

loading...