доматите свежи

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Не, не използваме нито сол, нито оцет, нито вода. Без мариноване или стерилизиране! Доматите остават стегнати и свежи, като току-що набрани от градината. Всички се изненадват, когато на Нова година поднасяме пресни, а не оранжерийни домати!

За да направите рецептата, изберете месести домати с по-малък размер – не смачкани или увредени по друг начин, уточнява zajenata.bg.

Как да запазим доматите свежи:
Необходими са ни 5-6 ч.л. горчица на прах и хубави пресни домати.

Начин на приготвяне:
Стерилизирайте бурканите. Измийте доматите и ги подсушете добре.
Със суха и чиста лъжица щедро гребнете от горчицата и изсипете на дъното на сухите буркани.Терапия за доматите с йод и чесън: Това е начинът да опазим реколтата и да съберем очите на комшиите (СНИМКА)Добрата реколта от домати е гордост за градинаря, особено в районите където климатът не е много благ…Jul 16 2018skafeto.com

Опитвайки се да не ги натискате един към друг, подредете доматите на 1 слой, като ги поставите с частта, където е била дръжката, нагоре. Отново поръсете с горчица.

Повторете слоевете до запълване на бурканите.
Накрая поръсете с още малко горчица и затворете с капаците (стерилни и сухи).
След това внимателно наклонете буркана и леко го претърколете по масата, за да се разпредели равномерно горчицата.

Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Етеричните масла, които се съдържат в горчица, потискат размножаването на гнилостните бактерии, което позволява на доматите да останат свежи. Опитайте тази година да приготвите една част от доматите така – няма да ви разочароват!Ех, че са вкусни – пълнени домати с пиле, гъби и кашкавал, стават лесно и бързо, а са безумно апетитниДнес ще ви предложим една страхотна рецепта – пълнени домати с пиле, гъби и кашкавал. Правят се толк…Apr 25 2018skafeto.com