картофки с копър и чесън

Картофите са храна, която всеки обича. Има много начини да си ги приготвим, но тъй като сме в сезона на пресните картофки, днес ще ви представим една интересна рецепта за пържени на тиган картофки с копър и чесън. Това е разпространен метод за приготвяне, но тук тайната се крие в начина на сготвяне.

Продуктите, които са ни нужни, са: 1 килограм пресни картофи, 1 стрък зелен лук, 1 връзка копър, 150 милилитра олио, 4-5 скилидки чесън и сол и пипер на вкус.

Приготвянето започва, като вземем дълбок тиган и сложим в него олиото, за да се загрее на умерена температура. След това намачкваме чесъна и го добавяме. Докато той се запържва, измиваме пресните картофки и при нужда ги нарязваме и ги оставяме в дълбок съд. Когато чесънът се запържи, го вадим от тигана, а на негово място слагаме картофите.Пикантните картофи с бира на Тони Димитрова ще ви накарат да си изядете и пръститеОказва се, че една от най-обичаните и популярни певици на България  – Тони Димитрова, е страхотен ма…Mar 9 2017skafeto.com

Така картофките ни ще имат аромат на чесън. Междувременно нарязваме лука и копъра и от време на време разбъркваме картофките. Няколко минути, преди картофките да станат готови ги покриваме с капак.

Когато са готови ги посоляваме и слагаме от черния пипер. Следващата стъпка е да махнем тигана от огъня. Прехвърляме картофите в купа и добавяме лука и копъра.Такива вкусни тиквички по гръцки едва ли сте яли. Прочетете рецептата и изненадайте всички около вас!В огромното си болшинство българите си „падат“ по пържените тиквички – особено през пролетно – летни…Jun 19 2017skafeto.com


loading...