Бавно, но славно се приближаваме към сезона на зимнините. По пазарите вече могат да се намерят много добри плодов и зеленчуци, а на много места из страната хората вече откриха новата кампания.
В разгара на летния сезон не може да се мине без класическата рецепта за кисели краставички. Тази е предавана през няколко поколения – изпитана от времето и винаги сполучлива! Ако обичате краставичките хрупкави и пикантни, то това е вашата рецепта!
Количеството продукти стига за един 3-литров буркан.Любка Костадинова ни предлага две страхотни рецепти за зимнина, които всеки трябва да знаеПригответе си зимнина в къщи, по-добре е от това, да си купите от магазина! По-вкусно е и е без конс…Sep 14 2017skafeto.com

Продукти:
1,8 кг корнишони
2 стръка копър
1 лист хрян
4 скилидки чесън
7 зърна черен пипер
2 листа от касис
6 ч.л. захар
3 ч.л. сол
5 с.л. оцет

Начин на приготвяне:
1. Поставете на дъното на буркана листата от хрян и касис (френско грозде), както и стръковете копър. Скилидките чесън нарежете на 2 или 4, сложете ги в буркана и добавете черен пипер на зърна.
2. Добавете солта, захарта и оцета, напъхайте вътре плътно краставичките и залейте със студена вода.
3. Покрийте буркана с капачка (все още не го затягайте) в тенджера със студена вода и поставете на огъня. След като заври, изчакайте 2-3 минути и затворете плътно буркана.
4. Обърнете го и оставете така, докато изстине.Българин се прочу със зимнината си! Вижте обаче каква бе изненадата му, когато полицията дойдеБългарин стана печално известен с уникалната „зимнина“, която си приготви. 28-годишен мъж бе спипан …Nov 30 2016skafeto.com

loading...