хляб със сусам

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ако ви е омръзнало да си купувате хляб от магазина, който всеки път има различен вкус и понякога е толкова сух, че изобщо не става за ядене, то тази рецепта е идеална за вас. Ето колко лесно можем да си приготвим домашен плетен хляб със семена от мак и сусам, който ще бъде пухкав, топъл и мек. Неповторим чеснов хляб, в който ще се влюбитеХлябът и тестените изделия са много голямо изкушение за повечето от нас и със сигурност всеки обича …Feb 17 2019skafeto.com

Необходими са ни следните продукти:
✔️ около 650 грама пшенично брашно,
✔️ 300 милилитра вода,
✔️ 25 милилитра зехтин,
✔️ 20 грама мая,
✔️ 4 супени лъжици сусам,
✔️ 2 супени лъжици маково семе,
✔️ 1 равна супена лъжичка сол,
✔️ 1 супена лъжичка захар или мед.

Начин на приготвяне: Смесваме сто и двайсет милилитра вода със сто и трийсет грама брашно и към тях прибавяме маята и лъжичката захар или мед. Приготвяме от тези продукти гъста кашичка, покриваме с кърпа и оставяме да втаса за около трийсет минути.

Останалото брашно пресяваме в купа и правим в него кладенче, в което наливаме остатъка от водата, като предварително сме я затоплили, зехтина, семената, солта и вече втасалата мая.

Замесваме тесто и го месим докато стане гладко и еластично. Слагаме го в предварително намазнена купа, покриваме го с кърпа и го оставяме да удвои обема си за около трийсет минути.

Разделяме бухналото тесто на три равни части и от всяка оформяме фитил. Съединяваме трите фитила в единия край и всеки от тях разполовяваме надлъжно. От получените шест фитила сплитаме две плитки и ги увиваме.

Съединяваме краищата и поставяме домашния хляб в намазнена тава за печене. Оставяме го отново да бухне и го печем в предварително загрята на сто и деведесет градуса за около трийсет-четирдесет минути или докато хване златна коричка.

Добър апетит!Лесна рецепта за вкусен домашен чипсСъс сигурност сте опитвали някакъв вид чипс. По света има много видове чипс, които съдържат различни…Feb 20 2019skafeto.com