най-вкусните разядки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Каквото и да говорят хората за чесъна – страшно вкусен си е, а пък и е много полезен за здравето. И отваря апетита! Затова едни от най-вкусните разядки се правят именно с чесън. Важното както при всяко нещо обаче е умереното количество! Днес ще ви предложим една изпитана рецепта от нашите баби и дядовци. Едно време такава или подобна разядка всъщност е било задължително да присъства на трапезата в летните дни. Става много бързо и лесно, а е страшно вкусна и апетитна.

Ето и какви продукти са ви необходими:
✔️ 350 грама извара,
✔️ 100 грама обикновена майонеза,
✔️ 3-4 стръка копър,
✔️ 3 скилидки чесън,
✔️ половин кофичка кисело мляко, сол и черен пипер на вкус,
✔️ сокът от половин лимон,
✔️ 100 грама орехи (по желание),
✔️ допълнително копър за гарниране.

Скилидките може да пресовате и сурови. Но можете да използвате и следния трик.Лятна манджа за душата! Каза ми я баба на село и не минава вечер, без да я направяТази бабина манджа от село е толкова вкусна, че веднъж направите ли я, няма да се спрете. Това ще ст…Jul 11 2017skafeto.com

Увийте ги в станиол и ги сложете в скарата или в сгорещен тиган (без нищо в него) за две-три минути.

Ако използвате втория вариант не е нужно да пресовате скилидките. Сложете чесъна в голяма купа, добавете вътре и изварата, майонезата, киселото мляко, изчистения от дръжките копър, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Сега пасирайте.

Ако обичате орехи – счукайте 100 грама и ги добавете след като сте пасирали, като след това трябва да разбъркате добре разядката. Накрая гарнирайте допълнително с копър. Това е всичко, вече имате една от най-вкусните разядки готова за консумация. Тя върви много добре с препечен хляб или пък със зеленчуци – намазана на резени домат и с тънка шайба лук отгоре.

Добър апетит!Винаги готвя тази манджа, когато кумовете ми идват на гости! Запеканка с тиквички – идеално е за лятотоТиквичките са един от най-употребяваните продукти по време на летните жеги. Днес ще ви предложим оба…Aug 2 2017skafeto.com