сочна баница

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Едва ли има българин, който да не обича сочна баница. Това е любимата закуска на всяко едно семейство. Ако човек няма време е лесно да изтича до кварталната баничарница и да си купи. Но, естествено, далеч по-вкусна е домашната баница. Но понякога става така, че баницата не се надува достатъчно или пък не е достатъчно сочна. Е, сега ще ви разкрием един трик, с който този проблем ще остане в миналото завинаги.

Тайната е в една съставка – мая. Ето какви продукти са ви необходими: 500 гр. кори за баница; за плънката: 150 мл хладка вода, 2 чаени лъжички суха мая, 200 мл кисело мляко, 150 мл олио, 300 гр. сирене, три яйца.Много лесна баница на тиган със сирене и яйце, семейството ви ще си оближе пръститеИма ли човек, който да не обича баница. Ако имаше, отдавна да се е разчуло! Но такъв уникат все още …May 15 2017skafeto.com

Загрейте вода и в нея разтворете маята. Оставете 15-20 минути, за да хване. Добавете киселото мляко и олиото. Това е сместа, с която ще мажете всяка една кора. Първите две сложете в тавата така, че краищата им да висят навън.

След всяка трета кора слагайте от плънката от яйце и сирене, а накрая всичко се затваря с първите две кори. Отгоре пак се намазва със сместа с маята. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

По желание вместо сирене може да сложите сварено пилешко месо, а също и смес от сирене със спанак или праз. След като се опече, готовата сочна баница се обръща върху голяма дъска или тава, покрива се с кърпа и се оставя да се охлади хубаво. Добър апетит!Ароматът на тази баница със сирене и кашкавал ни връща в детството, а вкусът е…Ароматът на вкусна гозба е в състояние за минути да ни пренесе през годините и да ни върне в детство…May 10 2017skafeto.com