зеленчукова супа

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Започнаха великите пости и много от хора, които ги спазват, сигурно изпитват трудности в изготвянето на дневното си меню. Точно затова ще ви предложим рецептата за една пъстра зеленчукова супа, която има неизброими преимущества. Най-важните – страшно е вкусна и е пълна с витамини. А и е много лесна за изпълнение, подходяща дори и за пълни дебютанти в кухнята. Идеална е, разбира се, и за тези, които не постят.

Ето и необходимите продукти:
✔️ картофи – 2 броя,
✔️ моркови – 1 брой,
✔️ домати – 1 брой,
✔️ чушки – 1 брой,
✔️ целина – 1/4 глава,
✔️ пащърнак – 1/2 корен,
✔️ фиде – 30 грама,
✔️ магданоз – 1/2 връзка,
✔️ сол – ½ чаена лъжичка,
✔️ олио – 3 супени лъжици.

Първата ви задача е да почистите и измиете зеленчуците. След това ги нарежете на малки кубчета с еднакъв размер.Китайците я приготвят от векове – тази супа с джинджифил и чесън успешно бори грипа, простудата и инфекциите на синуситеКато че ли на зимата краят вече се вижда. Здравните експерти обявиха също така, че и пикът на грипа …Jan 29 2018skafeto.com

Сипете два литра вода в голяма тенджера и поставете на котлона. Когато заври добавете половин чаена лъжичка сол и три супени лъжици олио. Изсипете във врящата вода морковите, целината и пащърнака, изчакайте една-две минути, след което отнемете от огъня и поставете капак на тенджерата.

След десетина минути добавете и картофите и чушката. Повторете същата процедура за завиране – усилете огъня, след като водата кипне изчакайте една-две минути, намалете силата на котлона и отново сложете капака. След още десетина минути добавете и нарязания на ситно домат, без този път да правите каквото и да е – просто го сипете в тенджерата и отново затворете с капака. След като зеленчуковата супа е почти готова добавете и начупеното на дребно фиде и изчакайте до пълното му сваряване, т.е. още 7-8 минути. След като свалите тенджерата със зеленчукова супа от котлона добавете и ситно нарязания магданоз. Това е!

Добър апетит!Супата на леля Зина е хит в социалните мрежи: Очиства тялото от токсини и помага на имунната системаИзчистването на организма от токсини и укрепването на имунната система са два от най-важните фактори…Jan 3 2018skafeto.com