йоркширски пудинг

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Йоркширски пудинг. Чували сте, нали? Но кой знае какво си мислите, че представлява. Е, всъщност това са едни чудесни малки кексчета, които вървят както със солено, така и със сладко. А за помощ за рецепта ще се обърнем не към кого и да е, а към най-известния готвач на Острова – Джейми Оливър. Който не крие, че просто обожава тези малки разкошни тестени пухчета.

Ето и какви продукти са ви необходими:
4 яйца, 200 гр бяло брашно, 200 мл прясно мляко, сол на вкус, олио. Това е! Не изглежда сложно, ако се съди по списъка с продуктите. А всъщност е дори още по-лесно.

Ето какво трябва да направите. Използвайте тавичка за кексчета. Налейте в дъното на всяко гнездо по един пръст слънчогледово олио. Вижте трика, който използва Джейми – и е полезен, и е лесен. Загрейте фурната на 190 градуса и пъхнете тавичката с олиото за 15 минути.

Джейми Оливър и какво наистина има в пилешките хапки?Едва ли има човек, който да не си е поръчвал в заведение пилешки хапки. Независимо за какво заведени…Jan 28 2019skafeto.com

През това време направете сместа за пуднигите. Разбийте в голяма купа яйцата, прибавете и млякото, пресейте брашното и също го добавете. Посолете на вкус. Трябва да бъркате непрекъснато, за да се получи еднородна смес без бучки и с гъстотата на смес за палачинки.

Пресипете сместа от купата в кана, така ще ви е по удобно да я налеете в тавичката. Внимавайте с горещата тава. Когато сипвате сместа в гнездата използвайте лъжица и внимавайте да не капе по самата тава. Върнете пълната тавичка във фурната и оставете още 20-25 минути.

Това е рецептата за йоркширски пудинг!

Хрупкави, сочни, великолепни. Със сигурност ще станат любими на цялата фамилия. Вижте и предложението на Джейми към пудингите – пушена сьомга с копър, сметана с хрян и лимон.


Най-накрая! Любимата рецепта с патладжани на шеф Джейми Оливър вече не е тайна. Има си обаче и един трикСветовноизвестният английски готвач Джейми Оливър е роден в Клаверинг, градче в северозападен Есекс.…Sep 14 2017skafeto.com