коприва

Един от любимите ни комици – Любо Нейков, се е обърнал към природата за приготвянето на здравословна храна. Въпреки че на малкия екран често го виждаме да рекламира меса и месни продукти, актьорът се е заел с топенето на килограми и всяка пролет залага на любимата си супа от коприва.

Нейков приготвя лично вкусната супа въпреки натоварените си делници. Пред приятели той споделя, че готвенето е един от добрите начини човек да се отърси от стреса и напрежението. Любо Нейков се слави и като майстор на рибената чорба. Пролетта обаче е сезонът на пресните зеленилки и супата с коприва си остава негов фаворит. Ето и проверената му рецепта.Браво! Любо Нейков разплака цяла България с това, което направи за Стоянка Мутафова! За пореден път доказа, че е човек с голямо сърце…Любо Нейков за пореден път показа, че е човек с голяма душа. Стоянка Мутафова не веднъж е казвала, ч…Jan 29 2017skafeto.com

Необходими продукти: 1 килограм коприва; 1 чаена чаша ориз; 1 глава стар лук; 1 морков; 1 чушка; 1 яйце; 1 супена лъжица червен пипер; 2 супени лъжици брашно; сол; слънчогледово олио.

Начин на приготвяне: Попарете копривата в гореща вода, след което я прецедете. Сварете копривата и я намачкайте в хаванче (вариант е също така да бъде смляна в блендер). Нарежете на дребно лука, моркова и чушката и ги запържете в олио заедно с брашното и червения пипер.

Добавете копривата и залейте с вода. След като супата заври, добавете ориза. Когато оризът е сварен, свалете супата от огъня, добавете разбитото яйце, както и сол на вкус.ЛЮБО НЕЙКОВ С ТРОГАТЕЛНА ИЗПОВЕД за тежките удари в живота си. Преди 3 години го срина загубата на…Един от любимите комици на България Любо Нейков използва светлите коледни празници, за да направи тр…Dec 27 2016skafeto.com


loading...